ΜΠΑΪΡΑΜΙ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Εφ. Μπιρλίκ 31-8-2011

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή ο παραδοσιακός εορτασμός του Μπαϊραμιού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε το Μπαϊράμι στην Δ.Θράκη με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ο ερχομός του αναπληρωτή πρωθυπουργού Αλή Μπαμπατζάν που ήρθε για να περάσει την πρώτη μέρα του Μπαϊραμιού μαζί με τους Τούρκους της Δ.Θράκης έφερε μεγάλη χαρά. Μια ιδιαίτερη ομορφιά πρόσθεσε στο Μπαϊράμι το ότι μεταβαίνοντας σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Εχίνο αγκάλιασε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Την 2η μέρα του Μπαϊραμιού τελέσθηκε στο προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή η τελετή παραδοσιακού εορτασμού. Η τελετή άρχισε στις 11.00 και τελείωσε στις 13.00. Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, και οι υποπρόξενοι υποδέχτηκαν στην αυλή του προξενείου του ομογενείς της Δ.Θράκης που ήρθαν να γιορτάσουν.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και οι βοηθοί του, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι εκλεγμένοι μουφτήδες, νέοι δήμαρχοι, νέοι και παλιοί πολιτικοί και πολλοί ομογενείς. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ενδιαφέρον για την γιορτή ήταν μεγάλο.

Αργότερα πέρασαν στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κοράι Χασάν υποδέχτηκε τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς και τους μουσαφίρηδες στην είσοδο. Προσφέρθηκε τσάι και γλυκά και έτσι η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής για μια ακόμη φορά ομόρφυνε το Μπαϊράμι.

Τελετή εορτασμού του Μπαιραμιου εκτός από την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, έγινε και στα γραφεία του κόμματος DEB και στον σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης.

Σχόλιο : Απο που κι ως που ¨παραδοσιακός εορτασμός¨ στο προξενείο ; Δηλαδή το ότι τρέχουν αυτοί που έχουν συμφέροντα να υποβάλλουν τα σέβη τους στον ¨πολυχρονεμένο¨ έγινε και παράδοση ;  Και γιατί πολιτικοί ηγέτες πάνε να συγχαρούνε σε θρησκευτική γιορτή τον πρόξενο ; Πήγε μήπως ποτέ ο νομάρχης ή ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης  τα Χριστούγεννα στον Έλληνα πρόξενο στην Πόλη ;

Σχολιάστε