ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

Εφ. Γκιουντέμ 13-7-2007

Το παράρτημα Προύσης του Συλλόγου Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δ. Θράκης διοργάνωσε και φέτος για 9η φορά το «πανηγύρι των τούρκων της δυτ. Θράκης» στην πόλη Προύσα της Τουρκίας. Στα πλαίσια του πανηγυριού πραγματοποιήθηκαν και αγώνες πάλης στους οποίους συμμετείχαν παλαιστές από όλα τα Βαλκάνια. Η συμμετοχή από Τουρκία και Ελλάδα ήταν μεγάλη και όπως υπολογίζεται ξεπερνούσε τις 25 χιλιάδες. Το πανηγύρι αποτέλεσε σημείο ενδιαφέροντος και των πολιτικών.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Πρόεδρος του παρατήματος του συλλόγου Χακάν Τσαούσογλου:‘’Η βασική αποστολή του συλλόγου μας είναι να υπηρετεί τον αγώνα επανάκτησης των δικαιωμάτων μας που προβλέπονται από τη συνθήκη της Λοζάνης, την συμφωνία των Αθηνών και άλλες διμερείς συμφωνίες’’.

ΕΡΟΛ ΚΙΑΣΙΦΟΓΛΟΥ:‘’Καλούμε εκείνους που χτες ήταν στην κυβέρνηση και μιλούσαν για φιλία με την Τουρκία, που έλεγαν πως η μειονότητα αποτελεί την ζύμη των τουρκοελληνικών σχέσεων, να αντιπαρατεθούν με τον λαό σχετικά με την ομιλία τους από το Διδυμότειχο. Τους διαβεβαιώνω πως όσο οι πολιτικοί, τόσο και άλλοι επισκέπτες από την Τουρκία στην Ελλάδα, ούτε βέβαια και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις με τις ενέργειές τους στην δυτ. Θράκη αποβλέπουν στην διάσπαση της Ελλάδας. Με την σκέψη αυτή καλώ τους βουλευτές να αποσύρουν την πρόταση μομφής που κατέθεσαν στην βουλή. Όσο για το άρθρο της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ είναι μια καθαρή ομολογία του εγκλήματος που διέπραξαν. Άρα ο μακαρίτης ο ηγέτης μας δολοφονήθηκε αφού όπως αναφέρει ο ΣΤΟΧΟΣ στο απειλητικό προς τον βουλευτική Ιλχάν Αχμέτ άρθρο του «πρόσεχε μήπως το τέλος σου είναι όπως εκείνο του Σαντίκ Αχμέτ».’’

Ο Κιασίφογλου την ομιλία του την τερμάτισε με την ανάγνωση του γραπτό μηνύματος του υπευθύνου της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣ.Ο.Κ. του Γιώργου του Πετρίδη. Είπε καταλήγοντας: ‘’όχι με μηνύματα αλλά αυτοπροσώπως έπρεπε να είστε εδώ. Την πρόσκληση αυτή εσείς την ζητήσατε. Ανταποκριθείτε σ΄αυτή’’.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ:

Ιμπράμ Σιερήφ, Ιλχάν Αχμέτ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, εκπρόσωποι κάποιων συλλόγων, παράγοντες των ΟΤΑ

(Σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ συμμετείχαν και οι: αντινομάρχης Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντινομάρχης διευρυμένης Ν.Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου Ριντβάν Κοτζαμουμίν, η υποψήφια διευρυμένης Νομαρχίας Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας Γ.Καράχασάν).

Σχόλιο διαχειριστή :  Εκεί είναι που φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας αυτών των πανηγυριών, όπως τις έχουν καταντήσει. Πολεμικά εμβατήρια, γενίτσαροι, σημαίες της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης και άλλα στοιχεία του τουρκικού πολιτισμού… Για προσέξτε από το πανηγύρι του 2009 στην Προύσα την σημαία της ανεξάρτητης Δ. Θράκης δίπλα στην τουρκική…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: