ΚΡΙΜΑ-ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ-ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ

Εφημερίδα ΜΠΟΥΛΤΕΝ 28-9-2007

Κρίμα-Ντροπή σου – Δεν το περιμέναμε αυτό από σένα.

Μεγάλος ξεσηκωμός υπάρχει τελευταίως στον Ελληνικό τύπο και τις τηλεοράσεις αναφορικά με την μειονότητά μας, μέσα από τον οποίο επιδιώκεται η δημιουργία προβλήματος μεταξύ των δύο σύνοικων στοιχείων στη δυτική Θράκη.

Όπως είναι γνωστό προεκλογικά, με αφορμή την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών, είχε πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη μια σύσκεψη με σκοπό να διερευνηθεί το ζήτημα του πως θα μπορούσε να βγάλει βουλευτή η Ξάνθη. Ο εκλεγμένος μουφτής Αχμέτ Μέτε, προσπαθώντας να δώσει έμφαση μέσα από την ομιλία του στην αποφυγή του ενδεχομένου να διαρρεύσουν μειονοτικοί ψήφοι προς τους χριστιανούς υποψηφίους, χρησιμοποίησε επαλειμμένα την λέξη ‘’γκιαούρηδες’’, πράγμα που δημιούργησε όλη αυτή την αναστάτωση. Κάποιοι που συμμετείχαν σ’ αυτήν την σύσκεψη μαγνητοφώνησαν το περιστατικό και το μετέφεραν στα κανάλια με αποτέλεσμα το ζήτημα να έλθει και να κάτσει στην πρώτη σειρά των Ελληνικών ΜΜΕ.

Σ’ αυτή όμως την συνάντηση παρών ήταν και ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, ο οποίος χρησιμοποίησε ως φαίνεται επανηλειμμένα αναφερόμενος προς τους χριστιανούς τον χαρακτηρισμό ‘’γκιαούρ’’ προκαλώντας έτσι την αναστάτωση μεταξύ των δύο στοιχείων και την διατάραξη του επικρατούντος ειρηνικού και φιλικού κλίματος.

Ωφέλιμο θα ήταν πλέον ο Ντεντέ να εγκαταλείψει τα τέτοιου είδους ιδιοτελή τερτίπια του και να κρατά κλειστό το στόμα του τουλάχιστο σε τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα. Στα πλαίσια των εξελίξεων αυτών ο Ντεντέ, συμμετέχοντας σε συζητήσεις που έγιναν επί τούτου σε κάποια κανάλια, ισχυρίζεται πως δεν χρησιμοποίησε τέτοιες εκφράσεις, προσπαθώντας έτσι να διαστρεβλώσει τα γεγονότα.

Από την άλλη και ο εκλεγμένος μουφτής Αχμέτ Μετέ, αν ως ένας θρησκευτικός παράγοντας χρησιμοποιούσε αντί το ‘’γκιαούρ’’ την λέξη Χριστιανοί, ίσως τα πράγματα να μην έπαιρναν αυτές τις διαστάσεις. Σ’ αυτόν αναλογούν μεγάλες ευθύνες αναφορικά με το ζήτημα διαφύλαξης του φιλικού και ειρηνικού κλίματος σ’ αυτήν την περιοχή, αλλιώς μπορεί να γίνει αφορμή στα προσεχή έτη, στην περιοχή να προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Όλοι εμείς θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τι είδους συμφέροντα κρύβονται πίσω από την διατάραξη της φιλίας που υπάρχει σήμερα μεταξύ των δύο στοιχείων. Ο στόχος των ατόμων, που χρησιμοποιώντας τον ακραίο εθνικιστικό τύπο, και δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις που φέρνουν σε διάσταση τους ανθρώπους της μειονότητας με τους ανθρώπους της πλειονότητας, είναι να εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους οφέλη.

Ύστερα από όλες αυτές τις ανεπιθύμητες εξελίξεις, τις δηλώσεις που έκανε ο Ντεντέ σχετικά με αυτό το ζήτημα και τις αντιφατικές του απόψεις και τα δύο στοιχεία περιμένουν από αυτόν να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή όσο γίνεται νωρίτερα, δεδομένου ότι προκαλεί ζημιά και στις δύο κοινωνίες και δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος τι κάνει.

Σχόλιο : Για όσους ξεχνάνε : http://www.youtube.com/watch?v=m2sQpLea9EU

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: