ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΟΙΡΙΔΙΟ

Εφημερίδα Γκιουντέμ 29-4-2010

Κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν διχόνοια ανάμεσα στην μειονότητα και την πλειονότητα

Ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ ανέφερε ότι φέτος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Κλειστό Γυμναστήριο Φίλιππος Αμοιρίδης, η εκδήλωση για τα Γενέθλια του Προφήτη. «Ο κ. Δήμαρχος μας παραχώρησε το γυμναστήριο.

… Καλέσαμε από την Τουρκία τους χοτζάδες μας, τους στροβιλιζόμενους χορευτές.

Ο Μετέ δήλωσε ότι φέτος έκαναν καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με πέρσι αλλά «κάποιοι έκαναν μια άσχημη κίνηση με την ψεύτικη καταγγελία για βόμβα».

… Ο Μετέ ανέφερε τα εξής: «… Εκείνοι που προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους μειονοτικούς κάνοντας καταγγελία για βόμβα, δεν μπορούν να είναι μόνο ψεύτες ή απατεώνες. Αυτοί είναι απάνθρωποι. Κάποιοι ετοίμασαν ένα τέτοιο παιχνίδι για να διαλύσουν τους ανθρώπους μας και για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και να διαταράξουν το ηθικό μας. Επιχείρησαν να δείξουν πως ήταν φιάσκο η εκδήλωση της Μειονότητας και φυσικά δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Κανείς να μην ξεχνάει ότι, εάν ο τύραννος έχει την καταπίεση, ο καταπιεσμένος έχει τον Θεό του.Οι δράστες πρέπει να ντρέπονται.

… Το κράτος πρέπει να πάρει οπωσδήποτε μέτρα. Δεν έχει ξαναγίνει καταγγελία για βόμβα. Εύχομαι να είναι η τελευταία. Μια τέτοια μέθοδος απέναντι στην Μουσουλμανική Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης σίγουρα είναι λανθασμένη και πέρα από την λογική. Ξέρετε ότι επιτίθενται με ξύλα και πέτρες στα τζαμιά μας. Προσπαθούν ακόμα και να τα πυρπολήσουν. Δυστυχώς οι δράστες μένουν άγνωστοι. Σήμερα κάνουν καταγγελία για βόμβα. Ο Θεός να μας φυλάει από χειρότερα πράγματα.

… Όμως, το κράτος πρέπει να βρει τους υπευθύνους και να εμποδίζει αυτά τα γεγονότα. Το κράτος έχει φορείς και αρμοδίους και οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα».

Σχόλιο : Απορώ γιατί δεν του έχετε εμπιστοσύνη του κυρίου Μέτε…. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: