ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ;

Ιστοσελίδα  http://www.burasibatitrakya.com/ 22-5-2010

Ο σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) οργάνωσαν από κοινού το 6 Παιδικό φεστιβάλ στον Κύρνο της Ξάνθης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την ΤΕΞ, σκετς από μικρά παιδιά και μοντέρνος χορός. Επίσης έγιναν τα εγκαίνια της εκθέσης χειροτεχνίας της Τ.Ε.Ξ.

.Στην εκδήλωση μετείχε ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος της Τ.Ε.Ξ. Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου αποφοίτων της Ε.Π.Α.Θ. , ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων από Μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου και κοντά στα 1000 άτομα.

Στην εκδήλωση που κατά διαστήματα συνεχίστηκε και υπό βροχή, ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Σαμί Τοραμάν στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως οι δάσκαλοι είναι δίπλα στα παιδιά και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. O Τοραμάν στην ομιλία του ανέφερε : ¨ Καθώς ο κόσμος γυρνάει, ας αφήσουμε τις φωνές των παιδιών να αγκαλιάσουν όλο τον κόσμο. Οι ημέρες παιδικού φεστιβάλ ας είναι γενέθλια μέρα των παιδιών. Όπως όλα τα παιδιά όλου του κόσμου δικαιούνται τέτοιες εκδηλώσεις, έτσι και τα παιδιά της Τουρκικής Μειονοτητας της Δυτικής Θράκης το δικαιούνται. Τι κρίμα που για πολλά χρόνια τα παιδιά της μειονότητας στερήθηκαν τέτοιων εκδηλώσεων ¨.

……………………..

Ο πρόξένος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον νομαρχιακό σύμβουλο Τζελαλετίν Ντουλγκέρ για το συλληπητήριο μήνυμα που έστειλε σχετικά με την τραγωδία στο μεταλείο του Ζόνγκουλνταγκ. Ανέφερε : ¨ Για την διατήρηση και συνέχιση των τουρκικών εθίμων στην περιοχή, είναι ανάγκη να αυξηθούνε οι μαθητές σε αυτά τα φροντιστήρια. Διαφορετικά θα έρθει μέρα που δεν θα θα μπορούμε να βρούμε μαθητές σε αυτά τα φροντιστήρια. Είναι πολύ σημαντική η μετάδοση της χειροτεχνίας στις επόμενες γενιές. Καλώ τους πάντες να δείξουν ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα ¨.

Σχόλιο : Υπάρχει κάτι που ΔΕΝ λέει το άρθρο . Σε αυτήν λοιπόν την εκδήλωση ο μόνος αιρετός Έλληνας που ήταν εκεί ποιός ήταν ; Ο δήμαρχος Τόπειρου κύριος Χατζηευαγγέλου ! Βέβαια δεν κατάλαβα τι χαμογελούσε και χειροκροτούσε αφού δεν καταλαβαίνει τουρκικά. Φαίνεται είναι θαυμαστής του τουρκικού πολιτισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: