ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ

Ιστοσελίδα http://www.burasibatitrakya.com 25-5-2010

Ο σύλλογος για παιδιά στο χωριό Λύκειο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας πραγματοποίησε την 6η τελετή περάτωσης. Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο αντινομάρχης Μεχμάτ Δεβετζίογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και περίπου 700 άτομα.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό των δασκάλων του συλλόγου. Αργότερα έγιναν οι ομιλίες πρωτοκόλου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης Μουσταφά Κατραντζή στην ομιλία του συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές.

Ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ ανέφερε πως θα καταβάλει προσπάθειες για την αύξηση του αριθμού των συλλόγων για παιδιά και πως στόχος του είναι την επόμενη χρονιά να διπλασιαστούνε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν είπε πως τα παιδιά από 0-6 χρονών –έτη στα οποία διαμορφώνεται η ταυτότητα και η προσωπικότητα- πρέπει να εκπαιδεύονται στην μητρρική γλώσσα και πως αυτό έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Ο Τοραμάν στην συνέχεια του λόγου του είπε : ¨Ξέρετε πως τον Ιούνιο θα γίνουνε οι εγγραφές στα σχολεία. Για αυτό θέλω να αναφέρω ένα κίνδυνο που μας περιμένει. Τα παιδιά σας είναι ανάγκη οπωσδήποτε να τα γράεψετε στα μειονοτικά νηπιαγωγεία. Διότι δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως τα μειονοτικά σχολεία αποτελούνε την ταυτότητα μας¨.

Ο αντινομάρχης Ροδόπης Μεχμέτ Δεβετζίογλου είπε ¨ να στείλετε τα παιδιά σας στους δικού σας συλλόγους παιδιών¨.

Ο δήμαρχος των Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ ευχαρίστησε όλους όσους βοηθάνε τους παιδικούς συλλόγους να παραμένουν ανοικτοί και ιδιαίτερα τον Μουράτ Γιουνούς. Ο Χαλίτ Μεχμέτ είπε πως πλεόν οι παιδικοί σύλλογοι έχουν καταστεί ανεπαρκείς και πρέπει να ανοίξουν και νέοι.

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων για την πρόσκληση και είπε : ¨ Οι ομιλιές που έγιναν ήταν πολύ σημαντικές και γεμάτες νοήματα. Τους συγχαίρω όλους. Αυτά τα οποία θα λάβον χώρα απόψε αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των μαθητών και στο μέλλον δεν θα ηττηθούνε. Πάντοτε θα προσπαθούνε μέσα στην κοινωνία να είναι μπροστάρηδες. Από αυτή τη σκοπιά δίνω μεγάλη σημασία. Συγχαίρω επίσης τις οικογένειες.

Μετά τις ομιλίες έγιναν οι επιδείξεις των παιδιών. Η βραδιά τέλειωσε με την παράδοση των πιστοποιητικών στα παιδιά.

 

Σχόλιο  : Όλοι αυτοί οι κύριοι, αντινομάρχης, πρόξενος κ.α. μιλάνε για την αύξηση του αριθμού των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ παιδικών σταθμών που όλοι υποψιαζόμαστε από που συντηρούνται οικονομικά και που αποσκοπούνε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: