ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;

Πρακτορείο ειδήσεων Haberturk 23-6-2010

Με εισαγωγές ασφάλεια δεν γίνεται !

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε : ¨ Το πόση ασφάλεια μπορεί να εξασφαλιστεί με όπλα, μάτια, αυτιά, πληροφορίες και τεχνολογία άλλων το αφήνω στην κρίση σας.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιστήμης και Τεχνολογίας συνήλθε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (ODTÜ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν. Στην εναρκτήρια ομιλία του Ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως οι αμυντικές και διαστημικές έρευνες τελούν υπό την αιγίδα του.

Είπε πως ¨αυτοί οι δύο χώροι χαράζουν το μέλλον και έχουν στρατηγική σημασία¨ και πρόσθεσε : ¨ Τους δύο αυτούς χώρους τους αντιμετωπίζουμε σαν εκ των ων ουκ άνευ, για την διαιώνιση του κράτους μας και για την ασφάλεια του έθνους μας ¨.

Ο Ερντογάν μίλησε ως εξής : ¨Προσέξτε, άλλοτε όταν υπήρχαν ανάγκες για αμυντικά οχήματα, προμήθειες και πυρομαχικά, εξασφαλίζονταν μέσω του δρόμου των εισαγωγών και αγορών. Αυτά ακόμα και αν παράγονταν στη χώρα μας, από την άποψη της μεταφοράς τεχνολογίας, αποκτούσαμε τόση γνώση και τεχνολογία όση επέτρεπε η πηγή. Φυσικά το πόση ασφάλεια μπορεί να εξασφαλιστεί με όπλα, μάτια, αυτιά, πληροφορίες και τεχνολογία άλλων το αφήνω στην κρίση σας.

……………………….

Ειδικότερα μετά το 2005 που οι αμυντικές και διαστημικές δαπάνες τέθηκαν υπό την αιγίδα μου, εξασφαλίσαμε μεγαλύτερους πόρους για αυτούς τους τομείς από προηγούμενες περιόδους. Στα έτη 2006-2010 στα πλαίσια του προγράμματος Αμυντικών Δαπανών του TÜBİTAK (Ίδρυμα Επιστήμης και Τεχνολογίας) έγιναν πληρωμές 558 εκ λιρών για 46 προγράμματα. Επίσης έγιναν σημαντικά βήματα με τις κοινές δραστηριότητες και την από κοινού χρήση πόρων ανάμεσα στο υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας και της Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας. Σήμερα στα πανεπιστήμια μας, στον ιδιωτικό τομέα και στα ινστιτούτα του TÜBİTAK γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε αυτή τη κατεύθυνση, αυτό το άλμα συνεχίζεται και θα φτάσει στο τέλος. Λαμβάνουμε πλέον αποτελέσματα. Και πλέον είμαστε σε θέση ως Τουρκία να εξάγουμε αυτά τα αποτελέσματα. Απευθύνομαι από εδώ σε όλο τον τομέα. Σε αυτό τον τομέα, πάτε σε όποιον κατέχει γνώση. Πληρώστε όμως το τίμημα της γνώσης. Αξιοποιήστε αυτούς που παράγουν γνώση, ώστε να αυξηθεί και η γνώση στην πατρίδα μας αλλά και αυτοί που την παράγουν. Αυτό το σημείο πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Η Τουρκία όπως σε πολλούς άλλους τομείς, έτσι και στην αμυντική τεχνολογία έχει καταστεί αυτάρκης ¨.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: