ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eφ. Ραντικάλ 25-9-2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ TAYAD ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΟΛΟΥ

Bolu'da TAYAD'lı ailelere saldırı

Η ομάδα των 44 μελών του Συλλόγου Αλληλεγγύης κρατουμένων (TAYAD) που διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, δέχτηκε επίθεση στην πόλη Μπόλου. Στους νέους που επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα, μετείχαν και μια ομάδα εθνικιστών και επαγγελματίες με λεβιέδες, κατσαβίδια και καδρόνια. Η αστυνομία προσπάθησε να εξουδετερώσει με τα γκλόμπ και με σπρέι πιπεριού τους επιτιθέμενους, ενώ με τις ασπίδες προστάτεψαν τα μέλη της TAYAD. Τα μέλη της TAYAD με αίτημα την αποφυλάκιση των άρρωστων φυλακισμένων και κρατουμένων καθώς και την κατάργηση της συνεχιζόμενης απομόνωσης, , ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη και χτες υπό αυξημένα μέτρα ασφάλειας έφτασαν σε βενζινάδικο στο όρος Μπόλου. Εκεί αφού παρέμειναν σε σκηνές που είχαν στήσει σήμερα το πρωί στις 9.30 ξεκίνησαν τον δρόμο για την πόλη Μπόλου.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Η ομάδα των 44 ατόμων της TAYAD μοίρασε προκηρύξεις στα χωριά κατά μήκος του δρόμου.Και ενώ η στρατοχωροφυλακή και η αστυνομία έπαιρναν μέτρα ασφαλείας, ένα άτομο σε ένα βενζινάδικο βλέποντας την ομάδα άνοιξε τουρκική σημαία. Στα ηχεία του πρατηρίου άρχισε να παίζει πολεμικό εμβατήριο. Η αστυνομία προειδοποιώντας τους ευρισκόμενους στο πρατήριο, δεν επέτρεψε να παιχτεί το εμβατήριο.

ΟΜΑΔΑ 50 ΑΤΟΜΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ

………….

Γύρω στις 13.00 ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε με βρισιές και πέτρες στα μέλη της TAYAD. Kι ενώ έβρεχε πάνω στα μέλη της TAYAD πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, οι αστυνομικοί σηκώνοντας τις ασπίδες τους απέτρεψαν τον τραυματισμό των μελών της. Οι επιτιθέμενοι φώναζαν συνθήματα του τύπου ¨Κατάρα στο ΠΚΚ¨, ¨Ο πιο ισχυρός στρατός είναι ο δικός μας στρατός¨ καθώς και βροχή από βρισιές.

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Όταν έφτασαν στο σταυροδρόμι της βιομηχανικής περιοχής, δέχτηκαν επίθεση από επαγγελματίες που έκαναν το σήμα των γκρίζων λύκων και κρατούσαν κατσαβίδια, αγγλικά κλειδιά, και λεβιέδες. Μερικοί πολίτες στους δρόμους άνοιγαν τουρκικές σημαίες, καθώς η αστυνομία έθετε υπό κλοιό τα μέλη της TAYAD.

Σχόλιο : Πόσο εκφασισμένη μπορεί να είναι μια κοινωνία ώστε να γεννά τέτοια φαινόμενα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: