Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Nέτγκαζέτε 21-12-2010

Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως πλέον η διπλωματία δεν αποτελείται μόνο από διαπραγματεύσεις που πίσω από κλειστές πόρτες κάνουνε οι διπλωμάτες, πως έχουν γεννηθεί νέοι χώροι για την διπλωματία, και πως στην δημόσια διπλωματία ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αποτελούνε οι φορείς του τύπου. Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου μετείχε μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στο συνέδριο με τίτλο ¨Συνέδριο ΜΜΕ τουρκόφωνων χωρών¨ που οργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών και από το ΥΠΕΞ, στο ξενοδοχείο  Rixos Grand Ankara.  

Ο υπουργός Νταβούτογλου στην εναρκτήρια ομιλία που έκανε είπε πως οι δημοσιογράφοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των τουρκικών ως γλώσσα επικοινωνίας, και πως αυτό είναι μία από τις σημαντικές διαστάσεις αυτού του συνεδρίου. Ο Νταβούτογλου θύμισε πως άρχισε την επίσκεψη του στο Κάσγκαρ της Κίνας από τον τάφο του μεγάλου μάστορα της τουρκικής γλώσσας Μαχμούτ, ανέφερε πως τα τουρκικά χρησιμοποιούνται από το Κάσγκαρ μέχρι την ¨Μακεδονία¨ και την Αλβανία, ενώ υπάρχουν είπε κοινές παροιμίες, μύθοι και παραμύθια ανάμεσα σε αυτούς τους λαούς.
…………………….

Ο Νταβούτογλου είπε πως ότι αποφάσεις και να πάρουν οι πολιτικοί ηγέτες, και όσο επιτυχημένα και αν τις εφαρμόσουν οι διπλωμάτες, εάν δεν εφαρμοστεί μια υγιής δημόσια διπλωματία, οι αποφάσεις αυτές δεν θα γίνουν σεβαστές από την κοινωνία και δεν θα καταστεί δυνατή η  εφαρμογή τους. Ο υπουργός Νταβούτογλου είπε πως ο τύπος είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία διαμόρφωση της αντίληψης ανάμεσα σε φιλικές και αδερφικές χώρες, και πως αν όταν σε αυτές τις χώρες υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια ευτυχία, και αυτό μπορεί να μοιραστεί δια του τύπου και στις άλλες χώρες, τότε γεννιέται μια κοινή περιοχή.

……….

Σχόλιο : Καλά τον ρόλο των Τούρκων δημοσιογράφων τον βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια. Από την άθλια εφημερίδα του στρατού-Χουριέτ μέχρι κάποιους τζουτζέδες στη Θράκη που τρέμουν να πούνε κάτι ενάντια στην τουρκική πολιτική. Αλλά με γεμάτο το στόμα δυσκολεύονται να μιλήσουν φαίνεται…

One Response to Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

  1. stergos says:

    fack baster!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: