ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

Νέτγκαζέτε 21-12-2010

 

Προειδοποίηση από την ΚΚΤC για την συμφωνία Ισραήλ-Ρωμιών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο ΥΠΕΞ της ΚΚΤC Χουσείν Οζγκιοργκιούν σχετικά με την υπογραφή της ΑΟΖ  με το Ισραήλ κάλεσε την Ελληνοκυπριακή πλευρά να ¨είναι φρόνιμη¨ και προειδοποίησε πως τέτοιου είδους κινήσεις μπορεί να γεννήσουν σοβαρά θέματα, και πως τέτοιου είδους κινήσεις που γίνονται χωρίς την συγκατάνευση της Τουρκίας δεν θα ωφελήσουν σε τίποτε άλλο παρά στο να ¨θερμανθούνε τα νερά της περιοχής¨.  O υπουργός είπε πως εφόσον η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί  τον Τουρκοκυπριακό λαό, αυτή η συμφωνία είναι ¨πλήρως άκυρη¨.  Ο Οζγκιοργκιούν τόνισε πως το κράτος και ο λαός της KKTC έχει δικαίωμα λόγου κατά ίσο και κοινό τρόπο σε όλες τις φυσικές πηγές της Κύπρου και πως συμφωνίες που αφορούνε το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις άλλες φυσικές πηγές στους χώρους ηγεμονίας της KKTC, είναι έγκυρες μόνο αν γίνονται μαζί της. Ο Οζγκιοργκούν εξέφρασε την άποψη πως η Τουρκία στις εν λόγω περιοχές έχει δικαίωμα λόγου και νόμιμα δικαιώματα, πως οι κινήσεις αυτές χωρίς την συγκατάθεση της θα επηρεάσουν αρνητικά την δεινοπαθούσα ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, και δεν θα συνεισφέρουν σε τίποτε άλλο παρά στο ¨  να θερμανθούνε τα νερά της περιοχής¨.

…………………..

O Οζγκιοργκούν τόνισε πως όλος ο κόσμος πρέπει να αναρωτηθεί αν ¨Η  πλευρά είναι σοβαρή στο θέμα των διαπραγματεύσεων¨.  Ο Χουσείν Οζγκιοργκιούν σχετικά με το θέμα των φυσικών πηγών είπε πως όταν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπάρχει η αντίληψη πως και οι δύο πλευρές θα έχουν ισότιμο δικαίωμα λόγου, και πρόσθεσε πως  ¨σε μια περίοδο που γίνονται σοβαρές διαπραγματεύσεις, αυτές οι κινήσεις των Ρωμιών σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν θέλουν  ή όχι λύση¨.

………………………

Σχόλιο : Έδιωξαν τους νόμιμους κατοίκους, και τώρα διεκδικούνε και δικαιώματα στο σύνολο του νησιού… ΄Ετσι είναι Giorgo όπως λένε οι φίλοι σου…. kolunu veren götünü kurtaramaz ! 

One Response to ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

 1. Kenan Lule says:

  Για να πούμε ποιοί κανονικά είναι οι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου, πρέπει μάλλον να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία δεν συμφωνείτε;

  Η Κύπρος κατά το 7.000 πΧ κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τους Χιροχίτες έναν προϊστορικό λαό προερχόμενο από την Κιλικία της σημερινής Τουρκίας. Από το 1500 πΧ η Κύπρος ενσωματώθηκε διαδοχικά σε 10 διαφορετικές αυτοκρατορίες που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στον πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα των κατοίκων της. Παρά την εμμονή πολλών Κύπριων να αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες, η ιστορία καταδεικνύει το εντελώς αντίθετο.

  Στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν πληθυσμιακές μετακινήσεις σε όλες τις περιόδους της ιστορίας. Εποικισμοί όμως από την Ελλάδα δεν πραγματοποποιήθηκαν ποτέ. Στην περίοδο της Βυζαντινής κυριαρχίας (965-1191) εκχριστιανίσθηκε βίαια μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η Φραγκοκρατία και Ενετοκρατία που ακολούθησαν έφεραν τον Καθολικισμό. Στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας δόθηκαν προνόμια στους χριστιανούς Ρούμ της Κύπρου που απέκτησαν αυτοκέφαλη εκκλησία.

  Υπάρχουν μειονότητες Αρμενίων, Αράβων, Κούρδων, Μαρωνιτών, Φραγκολεβαντίνων (Λατίνων), Βρετανών και Ρωσσοπόντιων. Οι αυτοαποκαλούμενοι Ελληνοκύπριοι (Ρούμ) της Κύπρου είναι εκχριστιανισμένοι μιγάδες Ρωμαϊκής, Τουρκικής και Αραβικής καταγωγής που πιστεύουν πως είναι Ελληνες.

  Τώρα, στην περίοδο 1963-1974 δολοφονήθηκαν 500 Τουρκοκύπριοι, 103 Τουρκικά χωριά κάηκαν, 110 Μουσουλμανικά τεμένη υπέστησαν βανδαλισμό και 27.000 Τουρκοκύπριοι αναγκάσθηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Τον Ιούλιο 1974 το πραξικόπημα του Σαμψών συσσώρευσε πολύ περισσότερα δεινά. Ο αριθμός μόνο των Ελληνοκύπριων που σκοτώθηκαν στις εμφύλιες συγκρούσεις του 1974 έφθασε τους 2.000. Το 1963 η τρομοκρατική Κυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ-Β εφαρμόζει το συνομωτικό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ με σκοπό την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την εξολόθρευση των Τουρκοκυπρίων. Εξαπολύθηκε κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων που δημιούργησε λουτρό αίματος. Πρωταγωνιστές ο απόστρατος ακροδεξιός συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας (Διγενής) και ο υπουργός εξωτερικών Γεωργάκης Ακρίτας.

  «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζητούν και το γάϊδαρο…» λένε στα μέρη του κουμπάρου του Ταγίπ Μπέη…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: