ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Εφ. Νέτγκαζέτε 25-12-2010

 

Παρά την απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS), οι μη προαχθέντες αντιστράτηγοι Γκουρμπούζ Καγιά, Χαλίλ Χελβατζίογλου και ο υποναύαρχος Αμπντουλάχ Γκαβρέμογλου, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δοιικητικό Στρατιωτικό Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε την απόφαση της μη προαγωγής τους. 

Το Ανώτατο Διοικητικό Στρατιωτικό Δικαστήριο(AYİM), χτες έβγαλε απόφαση σχετικά με την μη προαγωγή των τριών αξιωματικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22 Οκτωβρίου για την υπόθεση Βαριοπούλα, και αποφάσισε υπέρ τους. Το  AYİM έκρινε ως παράνομη την απόφαση  του YAŞ για μη προαγωγή  των αντιστράτηγων Γκουρμπούζ Καγιά, Χαλίλ Χελβατζίογλου και του υποναύαρχου Αμπντουλάχ Γκαβρέμογλου, και την ακύρωσε. Το AYİM έκρινε ότι στην απόφαση της 30ης Αυγούστου δεν υπήρχε κάποιο κώλυμα, για αυτό και την ακύρωσε. Η δεύτερη δίκη σχετικά με την διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν οι τρείς αξιωματικοί, αναμένεται να περατωθεί τις επόμενες μέρες.
………………………………

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΠ Μπεκίρ Μποζντάγ σχετικά με την απόφαση αυτή δήλωσε πως ¨Πρέπει οπωσδήποτε να απορριφθεί. Έγινε ανοιχτή και ξεκάθαρη παραβίαση του συντάγματος¨.
…………………….

Σχόλιο : Δηλαδή το στρατιωτικό δικαστήριο έκρινε ότι οι υπόδικοι ανώτατοι αξιωματικοί θα έπρεπε να προαχθούνε παρά τα απίστευτα για τα οποία κατηγορούνται. Να θυμίσουμε ότι στο σχέδιο Βαριοπούλα προβλεπόταν διάφορες προβοκάτσιες, όπως βόμβες σε τζαμιά, κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους  και άλλα παρόμοια….  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: