ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Νέτγκαζέτε  1-1-2010

 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής υποδέχτηκε τον νέο χρόνο στο Ουλούνταγ. Ο Γιώργος Πεταλωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας που αγωνίζεται ενάντια στην οικονομική κρίση, κάνει διακοπές μαζί με την οικογένεια του στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Ουλούνταγ. Ο υπουργός που ήρθε τρεις μέρες πριν από τη νέα χρονιά και έγινε γνωστό ότι θα μείνει για κάποιο διάστημα. Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ επισκέπτηκε τον Πεταλωτή στο ξενοδοχείο όπου μένει. Ο Πεταλωτής ανέφερε πως η Προύσα και το Ουλούνταγ είναι πολύ γνωστά στην  Ελλάδα, και είπε πως ¨Ήρθα εδώ επειδή το Ουλουντάγ είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο.¨. Ο Πεταλωτής ευχήθηκε το 2011 να είναι μια χρονιά γεμάτη ειρήνη για τον τουρκικό λαό και ανέφερε : ¨Εύχομαι τον νέο χρόνο οι κοινοί μας προσανατολισμοί να είναι πολύ περισσότεροι.  Επίσης εύχομαι αυτά που μας χωρίζουν να είναι πολύ λιγότερα. Ως χώρα βρισκόμαστε σε μεγάλη κρίση. Μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε προς το να τη ξεπεράσουμε. Επίσης πιστεύω πως η νέα χρονιά θα αποτελέσει αφορμή να κάνουμε καλές κινήσεις με τους γείτονες μας. Επιθυμούμε να αναπτύξουμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια της ανάπτυξης, βρίσκω απαράδεκτο το να μην έχουν καμία σχέση τα πανεπιστήμια μας. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε βήματα σε αυτό το θέμα. Εργαζόμαστε να φτάσουν οι σχέσεις μας στο πλέον υψηλό επίπεδο¨.

Ο Πεταλωτής ανακοίνωσε πως στις 15-16 Ιανουαρίου θα γίνει στην Κομοτηνή το κοινό Τουρκοελληνικό φόρουμ. Ο Πεταλωτής θύμισε πως το πρώτο φόρουμ είχε γίνει στην Αδριανούπολη και πρόσθεσε  πως το πρόγραμμα στην Ελλάδα θα είναι πολύ αποδοτικό.

Ο Μουσταφά Ντουντάρ που είπε ότι είναι πολύ καλός φίλος με τον Πεταλωτή από τότε που ήταν βουλευτής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του Έλληνα υπουργού στην Προύσα.Ο Ντουντάρ ανέφερε πως επιθυμεί την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και τόνισε πως πρέπει οπωσδήποτε να αναπτυχθούνε και οι σχέσεις ανάμεσα στα πανεπιστήμια.

2 Responses to ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

  1. Παράθεμα: Ὁ Πεταλωτής καί οἱ διακοπές του! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Παράθεμα: Ὁ Πεταλωτής καί οἱ διακοπές του! | αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: