ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8-1-2011

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ

 Ως σύλλογος Χίλια ζήσαμε από κοντά τα γεγονότα με τη Χ. Νικοπούλου και τα παρακολουθήσαμε. Τα άσχημα ίχνη που έχει αφήσει η Χ. Νικοπούλου στους χωρικούς του Μεγάλου Δερείου και στα παιδιά του δημοτικού είναι ορατά και σήμερα.

 Το μόνο έγκλημα του μειονοτικού τύπου ήταν ότι ανακοίνωσε σε όλη τους τη γύμνια τα προβλήματα των μειονοτικών ανθρώπων και τις αδικίες που υπέστησαν. Είτε στο περιστατικό της Χ. Νικοπούλου, είτε σε άλλα περιστατικά ο στόχος είναι σαφής. Επιδιώκεται ο μειονοτικός τύπος και οι άλλοι φορείς της μειονότητας, είτε με δικαστήρια είτε με φυσικές επιθέσεις (ξυλοδαρμός) να φιμωθούνε.

 Η χώρα μας η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να καλύψει και να κάνει να ξεχαστούνε τα άσχημα παιχνίδια που για χρόνια παίζονται σε βάρος της μειονότητας.

Το ότι ο σύλλογος μας για μια βρύση εδώ και ένα χρόνο δικάστηκε δύο φορές και επιδιώκεται να δικαστεί και τρίτη φορά, και παράλληλα με αυτό, το ότι κατασκευάστηκε εκκλησία πάνω σε βακουφική περιοχή χωρίς να σταματάει με τίποτε, αποτελούν παραδείγματα των αδικιών που αντιμετωπίζουμε.

Εμείς λοιπόν ως άνθρωποι της μειονότητας, είτε στο διάστημα που δικάζονται οι μειονοτικές εφημερίδες, είτε για τα άλλα προβλήματα της μειονότητας, πόσο μπορούμε να στηρίζουμε. Να μην ξεχνάμε την παροιμία ¨Φίδι που δεν με ακουμπά, χίλια χρόνια να ζήσει¨, καθώς δεν υπάρχει όφελος από το φόβο του θανάτου !

 Εξ ονόματος του

Πολιτιστικού και εκπαιδευτικού συλλόγου Χίλια

 Ο πρόεδρος

Αλή ΠΕΝΤΖΑΛ

 

Σχόλιο : Το τι έργο παρήγαγε η Χαρά πάνω στο Δέρειο φαίνεται καθαρά από τις αντιδράσεις των τουρκόψυχων. Αυτό είναι το πλεόν ασφαλές κριτήριο.

 

 

 

One Response to ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΛΙΑ

 1. Xwpis ONOMA says:

  Σαφώς και το μεγαλειώδες έργο που παρήγαγε η κα Νικοπούλου φαίνεται στα μάτια των παιδιών που είχαν την τύχη να την έχουν Δασκάλα. Τα παιδιά αυτά -όσο πρόλαβαν δηλαδή- πραγματικά ένιωσαν τι σημαίνει ελευθερία σκέψης. Αλλά αυτά δεν πρόκειται να τα γράψετε διότι ενοχλούν τα αφεντικά σας ανατολικά του Έβρου.

  H Xαρά Νικοπούλου, το μόνο λάθος που έκανε είναι ότι προσπάθησε να υποκαταστήσει το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος το οποίο εδώ και χρόνια κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς παίζεται στην Θράκη.

  Το πρόβλημα κύριε Πεντζάλ δεν είναι το πώς νιώθουν οι «τουρκόψυχοι». Σε μιά Δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να νιώθει όπως θέλει. Αυτό όμως που κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει σε μιά ευνομούμενη πολιτεία είναι να ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν, ιδιαίτερα δε όταν η ερμηνεία αυτή σκοπό έχει να βλάψει την ίδια την χώρα της οποίας είναι πολίτης.

  Αν εσείς κύριε Πεντζάλ νιώθετε τούρκος, πολύ καλά κάνετε. Επειδή όμως ζείτε στην Ελλάδα και έχετε (υποθέτω) ελληνική ιθαγένεια, οφείλετε όχι μόνο να υπακούετε στους νόμους αλλά και να προστατεύετε τα συμφέροντα της χώρας που σας προσφέρει το δικαίωμα να ζείτε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Διαφορετικά, αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα ή νιώθετε περισσότερο τούρκος από Έλληνας, ευχαρίστως, μπορείτε να ζητήσετε και να πάρετε την σχετική άδεια, να παραδώσετε το ελληνικό σας διαβατήριο και να πάτε να ζήσετε στην τουρκία. Κανείς δεν σας κρατάει με το ζόρι.

  Με άλλα λόγια είστε ελεύθερος να κάνετε ό,τι σας υπαγορεύει η «τουρκοψυχή» σας αρκεί αυτό να μην παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους.

  Η Χαρά Νικοπούλου, εν τη απουσία αυτού του Ελληνικού Κράτους, προσπάθησε να λειτουργήσει όχι μόνο σαν Δασκάλα αλλά και ως κάτι παραπάνω. Αυτό ήταν το λάθος της. Και εσείς και το συνάφι σας θορυβημένοι από την παρουσία για πρώτη φορά Ελληνικού Κράτους στο Μεγ. Δέρειο, κάνατε τα πάντα, μέχρι και στον ξυλοδαρμό φτάσατε (μπράβο σας πολύ άνδρας είστε, και στις δικές σας γυναίκες έτσι ρίχνετε ξύλο;) ώστε να την εκφοβίσετε και να φύγει.

  Μπράβο σας τα καταφέρατε. Μπορείτε τώρα να συνεχίσετε χωρίς φόβο το «τουρκόψυχο» έργο σας.

  Μιά υπενθύμιση πάντως: Κάποτε και από τις δύο μεριές του Έβρου η γη ήταν Ελληνική και οι άνθρωποι μιλούσαν Ελληνικά. Από το 1923 και μετά μόνο Δυτικά του Έβρου ισχύει πλέον αυτό. Ο καιρός βέβαια έχει γυρίσματα. Σας διαβεβώ όμως ότι όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ζωντανός η γή της Θράκης που απέμεινε ελληνική θα παραμείνει ελληνική και η επίσημη γλώσσα θα είναι πάντα τα Ελληνικά.

  Γι’ αυτό θα σας συμβούλευα να αφήσετε τα παιδιά σας να μάθουνε Ελληνικά, σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμα μιά μέρα. Εκτός αν σκοπεύετε μιά από αυτές τις μέρες να τα μαζέψετε και να φύγετε για να πάτε στην τουρκία σας, εκεί όπου ο γνωστός νόμος περί «προσβολής του τουρκισμού» δεν έχει καμμία σχέση με την δημοκρατία που απολαμβάνετε στην Ελλάδα.

  Καληνύχτα σας!

  (‘Αμα είστε μάγκες δημοσιεύστε το, αλλά μάλλον δεν πρόκειται, λόγω «ψιλών» δημοκρατικών ευαισθησιών…)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: