ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

 Χαμπέρτούρκ 12-1-2011

 

To χρησιμοποιηθέν στο πόλεμο του Βιετνάμ ελικόπτερο UH-1 έγινε φέρετρο για 5 αξιωματικούς μας!

 Να μην με παρεξηγήσει κανείς αλλά θα το γράψω. Αλλά ακόμα και αν θυμώσουν, και εναντιωθούνε και αντιδράσουν, πάλι θα τα γράψω!

Αγαπητοί φίλοι, πέντε νέοι άνθρωποι, πέντε νέοι μας γεννηθέντες μετά το πραξικόπημα του 80, για ποιο λόγο τους έστειλαν στους ουρανούς μέσα στην ομίχλη, με ένα άγαρμπο ελικόπτερο, μεγαλύτερης ηλικίας από τους ίδιους, που έχει αποσυρθεί εντελώς στην Αμερική από το 2004. Και μάλιστα και οι πέντε ήταν άπειροι και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει πλήρως την εκπαίδευση τους. Γιατί ! Γιατί !
Ρωτάω τις στρατιωτικές αρχές, αυτούς που έδωσαν την άδεια για αυτήν την πτήση, αυτούς που τους ξαμόλησαν στους ουρανούς ! Απαντήστε και λογοδοτήστε. Τα ανώτερα κλιμάκια, αυτοί που έδωσαν άδεια για αυτή την πτήση δεν φταίνε καθόλου ; Η ωραία μου χώρα στην οποία από τη μια κάποιοι λένε πως ¨Φτάσαμε το 1 τρις $ εθνικό προϊόν¨ και από την άλλη θεωρεί σωστό να χρησιμοποιούνται για τις στρατιωτικές μεταφορές ελικόπτερα ¨Πιο παλιά από τον πόλεμο του Βιετνάμ¨ και πιο ηλικιωμένα από τους γονείς των πιλότων¨ ! Γιατί !Γιατί !  
Αν δεν ρωτήσω εγώ, δεν ρωτήσεις εσύ, αν δεν ρωτήσετε εσείς, αύριο  ή την επομένη, μπορεί να έχουμε άλλους πέντε ήρωες. Το ξαναλέω : Για ποιο λόγο εκείνη την ώρα, οι άπειροι νέοι μας, όλοι μαζί βρισκόταν μέσα σε ένα ελικόπτερο UH-1, που σχεδιάστηκε πριν το 1960, αποτέλεσε την σπονδυλική στήλη του αμερικανικού στρατού στο Βιετνάμ, και αποσύρθηκε με τελετές από πολλούς στρατούς στην περίοδο 2004-2008 ;
Συμπέρασμα : Όποιος και αν είναι ο φταίχτης, πρέπει οπωσδήποτε να λογοδοτήσει και αν σε αυτή τη χώρα υπάρχει κράτος που στηρίζει τα δίκια του πολίτη, θα λογοδοτήσει ! Δεν είναι τόσο εύκολο και απλό να το ξεπεράσουμε λέγοντας πως επρόκειτο για  ¨εκπαιδευτικό ατύχημα¨. Αυτή η χώρα θα βρει το σωστό, θα πάρει αυτό που δικαιούται, και θα φτάσει σε μια κατάσταση αντάξια του ονόματος της, αλλά υπό έναν μόνο όρο : Για να μπορέσουμε εμείς να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να δικαιώσουμε τους νεκρούς, να λάβουμε τα μηνύματα που μας άφησαν, και να δούμε τις αλήθειες που μας έδειξαν… Πρέπει οπωσδήποτε αυτό το περιστατικό να το ερευνήσουμε καλά και να πάρουμε μαθήματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: