ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΟΨΙΜΟΣ ΦΙΛΟΣ

Εφ. Ταράφ 25-1-2011

O νομάρχης Σμύρνης Τζαχίτ Κιράτς και ο έπαρχος Μπουτζά Σενόλ Μποζατζίογλου θα καταθέσουν ως μάρτυρες στην δίκη σχετικά με τα πηγάδια από οξύ της JİTEM που αποκαλύφθηκαν στην Σιλόπη.

Η δίκη που άρχισε σχετικά με κάποια άτομα που η JİTEM είχε σκοτώσει την δεκαετία του 1990 και τα είχε πετάξει σε κάποια πηγάδια με οξύ της εταιρίας BOTAŞ, έφτασε ως την Σμύρνη. Το 6ο Κακουργιοδικείο του Ντιαρμπακίρ κάλεσε να καταθέσουν ως μάρτυρες,ο νομάρχης Σμύρνης Τζαχίτ Κιράτς που τότε υπηρετούσε στο Σιρνάκ και ο έπαρχος Μπουτζά Σενόλ Μποζατζίογλου.

Οι ομολογίες του Αϊγκάν το αποκάλυψαν

Κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις ο τότε νομάρχης του Σιρνάκ ( σήμερα Σμύρνης)Τζαχίτ Κιράτς και ο τότε έπαρχος της πόλης Τζίζρε (σήμερα Μπουτζά) Σενόλ Μποζατζίογλου, για τις 25 δολοφονίες αγνώστων δραστών που είχαν γίνει στην περίοδο 1993-1995 στον νομό του Σιρνάκ. Ο Κιράτς και ο Μποζατζίογλου ανέφεραν πως δεν τους ήρθε ακόμη η κοινοποίηση, και πως μόλις τους έρθει θα πράξουν τα δέοντα. Σχετικά με τα 25 άτομα που δολοφονήθηκαν και πετάχτηκαν σε πηγάδια με οξύ κατά τα έτη 1993-95 δικάζονται κρατούμενοι ο τέως Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Καισάριας συνταξιούχος συνταγματάρχης Τζεμάλ Τεμιζόζ και ο τέως δήμαρχος της Τζίζρε Κεμάλ Ατάγ.

Η υπόθεση αυτή που δικάζεται στο 6ο Κακουργιοδικείο του Ντιαρμπακίρ άνοιξε μετά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα στην υπόθεση Εργκενέκον Τουντζάι Γκιουνέι και του τέως εκτελεστή της JİTEM Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν πως άτομα που είχαν δολοφονηθεί στις περιοχές του Σίρνακ και της Τζίζρε κατά τα έτη 1993-95, είχαν πεταχτεί σε πηγάδια με οξύ της εταιρίας BOTAŞ

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς ο Δικηγορικός Σύλλογος του Σίρνακ υπέβαλε μήνυση ζητώντας να ανοίξουν τα πηγάδια. Η εισαγγελία της Σιλόπης αποφάσισε να ανοίξουν. Στα πηγάδια που ανοίχτηκαν βρέθηκαν διάφορα κόκαλα.

Σχόλιο : Για όσους δεν ξέρουν η JITEM ήταν στρατιωτική πτέρυγα που έκανε τις ¨βρώμικες δουλειές¨. Δολοφονίες δημοκρατών, ¨εξαφανίσεις¨, κ.α. στις περιοχές των Κούρδων. Πρόκειται για μονάδα την ύπαρξη της οποίας δεν παραδέχτηκε ποτέ ο τουρκικός στρατός, παρά το ότι βρέθηκε ακόμη και μισθολογικό σημείωμα στελέχους της ! Για όλα αυτά λοιπόν οι κύριοι που υπηρετούσαν τότε Τζαχίτ και Μποζατζίογλου προφανώς δεν ήξεραν, δεν άκουσαν…. Με  δεδομένες όμως τις  μεγάλες αρμοδιότητες που έχουν οι νομάρχες στην Τουρκία σίγουρα ήξεραν . Και μετά όλοι αυτοί έρχονται και μας μιλάνε για συνύπαρξη, για φιλία των λαών…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: