ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εφ. Χαμπέρτουρκ 27-1-2011

Αρχίζει η κατασκευή του συρμάτινου φράχτη

Με το σκεπτικό της παρεμπόδισης του αφθώδη πυρετού, αρχίζει η κατασκευή στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, του πρώτου τμήματος του συρμάτινου φράχτη μήκους 22 χιλιομέτρων.

Με βάση την είδηση που μετέδωσε το ράδιο Φόκους, ο επιθεωρητής κτηνίατρος της περιοχής Σλίβεν, Στόγιαν Κόλεφ δήλωσε πως ο συρμάτινος φράχτης θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών. Ο Κόλεφ είπε πως η κατασκευή του φράχτη θα χρειαστεί μόνο λίγες μέρες.

Στο μεταξύ το κέντρο τύπου του υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε πως δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την Τουρκία για την κατασκευή του συρμάτινου φράχτη ανάμεσα στις δύο χώρες

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η ευρισκόμενη στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Βουλγαρία προσπαθεί να εκπληρώσει τα καθήκοντα της και γράφει πως ¨Ο συρμάτινος φράχτης που θα παρεμποδίσει την μετακίνηση των κατοικίδιων και άγριων ζώων, θα αντιμετωπιστεί με ικανοποίηση και από τους Τούρκους αγρότες¨.

Μετά τον εντοπισμό αφθώδους πυρετού στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, εφαρμόστηκε καραντίνα σε πολλά μέρη, ενώ εκατοντάδες μικρά και μεγάλα ζώα θανατώθηκαν.

One Response to ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

  1. Παράθεμα: ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: