ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !

Εφ. Ταράφ 27-3-2011

Υπήρχε ακόμη και εναλλακτική λίστα

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του συνταγματάρχη Μεχμέτ Ουλγκέρ-συλληφθέντος για την υπόθεση του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ, βρέθηκαν ονόματα και διευθύνσεις των μη μουσουλμάνων που ζούσαν στην Μαλάτια.

Κατά την έρευνα που έγινε στα πλαίσια της δίκης Εργκενέκον, σχετικά με την σφαγή στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ, στα σπίτια επτά ατόμων μεταξύ των οποίων και ο συλληφθείς τέως διοικητής της ταξιαρχίας στρατοχωροφυλακής Μαλάτιας Μεχμέτ Ουλγκέρ, βρέθηκε μια λίστα με πολλά ονόματα και διευθύνσεις μη μουσουλμάνων που ζούνε στην Μαλάτια. Η λίστα ετοιμάστηκε σε ημερομηνία πριν τις δολοφονίες, ενώ αναφέρονται σε αυτήν τα ονόματα των ενδεχόμενων στόχων σε περίπτωση που η σχεδιαζόμενη τότε ¨δράση¨ στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ αποτύγχανε.

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε σχετικά με την επίθεση που έγινε στις 18-4-2007 στον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στην Μαλάτια, κατά την οποία δολοφονήθηκαν με κόψιμο του λαιμού τους, τρεις χριστιανοί, εκ των οποίων ο ένας Γερμανός. Τα νέα στοιχεία σχετικά με τις δολοφονίες αναφέρεται πως εστάλησαν μέσω ταχυδρομείου στον εισαγγελέα Ζεκεριά Οζ. Έγινε γνωστό πως ανάμεσα στα στοιχεία περιλαμβάνονται και ένα ντοκουμέντο 400 σελίδων που περιλαμβάνει τις συνομιλίες -πριν και μετά το περιστατικό- του συλληφθέντος ως ηθικού αυτουργού της σφαγής συνταξιούχου συνταγματάρχη Ουλγκέρ με τους κατηγορούμενους Εμρέ Γκιουναϊντίν, Σαλίχ Γκιουρλέρ, Τζουμά Οζντεμίρ και Χαμίτ Τσεκέρ.

Αν δεν πετύχει στον Ζιρβέ, άλλο σχέδιο

Στον φάκελο της υπόθεσης επίσης προστέθηκε και η λίστα των μη μουσουλμάνων με πληροφορίες για τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους, που βρέθηκε κατά την διάρκεια έρευνας σε σπίτια επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Ουλγκέρ.

Σε περίπτωση μάλιστα που αποτύγχανε η σχεδιαζόμενη τότε δράση σε αυτήν την λίστα αναφερόταν οι ενδεχόμενοι εναλλακτικοί στόχοι. Με βάση τις πληροφορίες που ο κρυφός μάρτυρας Ν.Ο. παρείχε στον εισαγγελέα Οζ, η εντολή που έδωσε ο Ουλγέρ για την σφαγή, προήλθε από τον πρόεδρο του κόμματος ΙΡ Ντογού Περιντσέκ, και πως σε περίπτωση που εξετασθούνε οι μεταξύ τους συνομιλίες, αυτό θα επιβεβαιωθεί. Έγινε γνωστό πως όταν στην αστυνομία ο Ουλγκέρ ρωτήθηκε ¨από ποιόν πήρατε την εντολή για τις δολοφονίες ;¨ και ¨Ποια η σύνδεση σας με τον Περιντσέκ ;¨ αρνήθηκε να δώσει απάντηση.

Σχόλιο : Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνουμε στον Τούρκο καθηγητή που θα έρθει το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη καλεσμένος από την μητρόπολη (!) να μας μιλησει για τον πολυπολιτισμό. Θα έπρεπε κάποιος να τον ρωτήσει αν ο το όνομα του εκδοτικού οίκου Ζιρβέ ή του καθολικού ιερέα Αντόνιο Σαντόρο που τον σκότωσαν την ώρα που λειτουργούσε, του θυμίζουν τίποτε…. 

2 Responses to ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !

  1. athanasios says:

    «»σχετικά με την επίθεση που έγινε στις 18-4-2011 σον εκδοτικό οίκο Ζιρβέ στην Μαλάτια «»

    μηπως ειναι λαθος η ημερομηνια ????

    χαιρε

  2. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Προφανώς ήταν λάθος.Επρόκειτο για την 18-4-2007

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: