ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

Εφ. Ζαμάν 27-3-2011

Να οι οδηγίες της Εργκενέκον προς τους δημοσιογράφους

Εντυπωσιακές πληροφορίες αποκαλύφθηκαν σχετικά με το βιβλίο ¨Ο στρατός του ιμάμη¨ που έγραφε ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον. Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης στα γραφεία του Oda TV και του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ φαίνονται καθαρά οι οδηγίες της οργάνωσης.

Γίνεται αντιληπτό από τις σελίδες του βιβλίου πως τμήμα των οδηγιών αυτών εφαρμόστηκαν. Έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τρία αντίγραφα του προσχέδιου με τίτλους ¨KitapSon¨ ,¨Ahmet Kitap¨ και ¨Kiıtappp¨. Εντοπίστηκε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΜΜΕ της Εργκενέκον με τον τίτλο ¨Εθνικά ΜΜΕ 2010¨ εφαρμόστηκε κατά γράμμα στο προσχέδιο του βιβλίου. Εντύπωση προκαλούνε οι δεκάδες εντολές που υπάρχουν στο 301 σελίδων αρχείο word με τίτλο ¨Ahmet Kitap¨. Φράσεις όπως ¨Λάθος γράφτηκε, να βελτιωθεί¨ και ¨αφαίρεσε την παραπάνω παράγραφο¨ δείχνουν ότι το βιβλίο εξετάστηκε από άλλα άτομα, τα οποία δίνουν τις κατευθύνσεις.

…………….

Ο Αχμέτ Σικ κατά την ανάκριση του στην εισαγγελία είπε πως «Ποτέ μέχρι σήμερα ποτέ δεν δημοσίευσα είδηση ή αφαίρεσα είδηση μετά από εντολή τρίτου¨. Αντίθετα όμως με τα λεγόμενα του, στα προσχέδια του βιβλίου φαίνεται ότι εφαρμόζει επακριβώς τις οδηγίες.

……………………………..

One Response to ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

  1. Παράθεμα: ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ. Ε και; Εδώ έχουμε κόμματα, δημοσιογράφους και σειρές. « www.olympia.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: