ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ

Εφ Ραντικάλ 3-4-2011

Ο Κιλισντάρογλου επισκέφτηκε τους συγγενείς των αγνοουμένων

Ο πρόεδρος του κόμματος Κεμάλ Κιλισντάρογλου ανέφερε πως ο Σύλλογος Οικογενειών Συγγενών Αγνοουμένων (ΥΑΚΑD) πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό λέγοντας : ¨παλιότερα οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν είχαν στήριξη. Ο σύλλογος αυτός αποτέλεσε την φωνή των συγγενών των αγνοουμένων και έτσι τραβήξατε την προσοχή των πολιτικών¨.

Ο Κιλισντάρογλου επισκεπτόμενος το κέντρο του YAKAD στην περιοχή Φατίχ, ανέφερε πως το κόμμα CHP είναι πολύ ευαίσθητο στο θέμα των αγνοουμένων και πως πρωτοστάτησε στο να τεθεί το θέμα στην βουλή.

Ο Κιλισντάρογλου είπε πως στην βουλή δεν βγήκε το αναγκαίο αποτέλεσμα, πως ως κόμμα θα συνεχίσουν να παρακολουθούνε το θέμα, και πως δεν μπορεί να περιγραφεί ο πόνος των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους.

Ο Κιλιτσντάρογλου συνέχισε ως εξής : ¨ Από δω και πέρα ως κόμμα CHP θα παρακολουθούμε με μεγαλύτερη θέρμη και εκ του σύνεγγυς το θέμα. Εσείς ως YAKAD πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό. Παλιότερα οι συγγενείς των αγνοουμένων δεν είχαν στήριξη. Ο σύλλογος αυτός αποτέλεσε την φωνή των συγγενών των αγνοουμένων και έτσι τραβήξατε την προσοχή των πολιτικών. Είμαι βέβαιος πως σε αυτόν τον σύλλογο μετέχουν άτομα διαφορετικών πολιτικών απόψεων αλλά ο πόνος είναι ο κοινός μας παρανομαστής. Το λέω ξανά, για αυτό το θέμα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια. Και σεις προσπαθήσετε να ενώσετε υπό την στέγη αυτού του συλλόγου τους συγγενείς και των άλλων αγνοουμένων.¨

Ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε πως σημαντικό καθήκον για την ανεύρεση των αγνοουμένων αναλογεί και στα μίντια, και είπε πως ελπίζει πως αυτά ως μάτια και αυτιά του λαού να ενδιαφερθούνε περισσότερο για αυτό το θέμα.

¨ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΑΣ»

Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε έκκληση στις οικογένειες που έχασαν τους συγγενείς τους λέγοντας «Μη χάνετε τις ελπίδες σας. Αυτό που σας ενώνει είναι η ελπίδα. Και εμείς θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε αλλά φυσικά η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Να ξέρετε πως στις καρδιές μας μοιραζόμαστε τον πόνο σας »

Κατά την επίσκεψη ο δωδεκάχρονος Ουμούτ Γκιονούλ ανέφερε πως όταν το 1997 η αδερφή του Εμπρού Γκιονούλ εξαφανίστηκε δεν είχε γεννηθεί ακόμη και για αυτό αργότερα η οικογένεια του έδωσε το όνομα Ουμούτ (ελπίδα). Είπε : ¨ Δεν γνώρισα καθόλου την αδερφή μου. Η μάνα μου συνεχώς κλαίει για την αδερφή μου. Όπως βρέθηκαν τα παιδάκια στην Καισάρια βρείτε και την αδερφή μου¨.

………………………..

Σχόλιο : Άραγε ο Κιλιτσντάρογλου τι θα έχει να πει για τους αγνοούμενους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που  εξαφανίζονταν από  οργανώσεις όπως η Εργκενέκον που την υποστηρίζει ; Άλλωστε σίγουρα κάποιοι από τους αγνοούμενους αυτού του συλλόγου, είναι αυτής της  ¨κατηγορίας¨.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: