ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πρακτορείο ειδήσεων Χαμπερτούρκ 4-4-2011

Καταργείται η βίζα με την Ελλάδα ;

¨Αναζητούμε λύση¨

Ο Κώστας Λοίζου-πρόεδρος της Louis Helenic Cruises & Hotels, λέει πως έκανε μεγάλες προσπάθειες για να υπερκεραστεί το θέμα της βίζας των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, και πως αφού παρά τις προσπάθειες δεν έγινε δυνατόν να ξεπεραστούνε τα γραφειοκρατικά θέματα με την Ε.Ε., αναζητεί μια λύση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Λοίζου στην δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου ΑΑ, είπε πως η Τουρκία έχει κερδίσει βάρος σε διεθνές επίπεδο. Ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που φέρνει στην Τουρκία μέσω των τουριστικών κρουαζιέρων, πως σε αυτά τα πλοία παρατηρείται μεγάλη αύξηση των Τούρκων τουριστών, πως η Τουρκία και η Ελλάδα είναι οι δύο σημαντικότεροι προορισμοί της Α. Μεσογείου, και πως θα δώσει περαιτέρω βαρύτητα σε επιλογές που περιλαμβάνουν και τις δύο χώρες μαζί.

…………..

Ο Λοίζου ανέφερε πως οι αρχές στην Σμύρνη τον βοήθησαν ιδιαίτερα και πως τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούνε τα δρομολόγια προς το λιμάνι της Σμύρνης. Είπε πως στην επόμενη περίοδο θα αυξηθεί το προσωπικό στα πλοία που θα ξέρει τουρκικά, θα προσφέρεται τουρκικός καφές, τουρκικό τσάι, και τουρκικές γεύσεις, προσθέτοντας πως ¨πιστεύουμε στην αγορά της Τουρκίας περισσότερο από όσο υποθέτετε¨.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

Ο Λοΐζου όταν ρωτήθηκε ¨Το θέμα της βίζας πως επηρεάζει τα σχέδια σας ; ¨ είπε πως ως όμιλος έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες. Πως το θέμα της βίζας δεν επηρεάζει μόνο τους τουρίστες από την Τουρκία, αλλά και από την Ρωσία και την Ουκρανία. Συνέχισε λέγοντας : Στον τουρισμό δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από δύο τεράστιες αγορές όπως η Τουρκία και η Ρωσία. Ως όμιλος εργαζόμαστε πολύ για να επέλθει μια λύση στο θέμα της βίζας. Υπάρχουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που πηγάζουν από την Ε.Ε. Δεν μπορέσαμε να τα ξεπεράσουμε. Η ελπίδα μας είναι να πετύχουμε λύση σε διμερές επίπεδο, να υπάρξει λύση ανάμεσα στις δύο χώρες. Διμερής λύση αναζητείται με τις εκτός συνθήκης Σένγκεν χώρες, Τουρκία και Ρωσία. Αυτή τη στιγμή γίνονται σημαντικά βήματα σε σχέση με αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουν το θέμα και προσπαθούνε για την λύση. Στο θέμα της λύσης είμαι αισιόδοξος. Ο πρωθυπουργός μας ενδιαφέρεται προσωπικά για το θέμα.¨

…………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: