ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Εφ. Ζαμάν 13-4-2011

Ο συνταγματάρχης που αναφερόταν στην ατζέντα του Γεσίλ, στην λίστα του ΜΗΡ

Την ώρα που γίνονται συζητήσεις στο ΜΗΡ για την υποψηφιότητα του κατηγορούμενου στην υπόθεση Βαριοπούλα συνταξιούχου στρατηγού Ενγκίν Αλάν, εμφανίστηκε μια ακόμη υποψηφιότητα στο Τσόρουμ που πιθανώς θα προκαλέσει προβλήματα στη βάση.

Επικεφαλής της λίστας είναι ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Μουσταφά Χιντγιέτ Βαχάπογλου, ειδικός στις ψυχολογικές επιχειρήσεις. Επί μακρόν είχε συζητηθεί το όνομα του όταν βρέθηκε στην ατζέντα του Μαχμούτ Γιλντιρίμ-κωδικός Γεσίλ. Είναι γνωστό ότι είναι το άτομο πίσω από τις ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά τα έτη 1988-2007.

Ο ηγέτης του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί παρά τις αντιδράσεις από τη βάση του κόμματος έβαλε ως πρώτο υποψήφιο στην 1η περιφέρεια Κωνσταντινούπολης τον κρατούμενο για την υπόθεση Βαριοπούλα συνταξιούχο στρατηγό Ενγκίν Αλάν. Ο Αλάν κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος, και για φακέλωμα των γυναικών που φορούσαν μαντίλα. Βρέθηκε έγγραφο με την υπογραφή του από το 2002 όπου ως διοικητής Σώματος χαρακτηρίζει την μαντίλα ως οπισθοδρομική δραστηριότητα. Με έγγραφο που είχε στείλει στις διοικήσεις ζητούσε να παρακολουθούνται στενά και να σημειώνονται, ο τρόπος ντυσίματος των γυναικών και των παιδιών του προσωπικού των μονάδων. Μια άλλη υποψηφιότητα που πιθανόν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη βάση είναι αυτή του Μουσταφά Χινταγιέτ Βαχάπογλου στο Τσόρουμ. Ο Βαχάπογλου με το στάτους του στρατιωτικού-φοιτητή ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στις πολιτικές σχολές. Είναι ένας αξιωματικός που έχει αποφοιτήσει από της Ακαδημία Εθνικής Ασφάλειας. Όμως αυτό που τον πρόβαλλε ήταν η ειδικότητα του στις ψυχολογικές επιχειρήσεις. Ο Βαχάπογλου είναι γνωστό ότι είναι το άτομο πίσω από τις ψυχολογικές επιχειρήσεις στην Τουρκία κατά τα έτη 1988-2007, και από το 2007 είναι αρχισύμβουλος του Μπαχτσελί. Ο Βαχάπογλου που είναι και μέλος στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, έγινε γνωστός στην κοινή γνώμη όταν το όνομα του βρέθηκε στην τηλεφωνική αντζέντα του εκτελεστή Μαχμούτ Γιλντιρίμ –κωδική ονομασία Γεσίλ- .

Ένας από τους πρώτους που είχαν γράψει για τον Βαχάπογλου ήταν ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Εμρέ Οσλού. Ο Ουσλού στ άρθρο του ο Ουσλού είχε απευθύνει τα εξής ερωτήματα στους διοικούντες το κόμμα CHP : ¨ Υπάρχει κάποια οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στον Βαχάπογλου που ήταν σύμβουλος του Μπαχτσελί στα έτη 2007-2009, και στον εκτελεστή Μαχμούτ Γιλντιρίμ –κωδική ονομασία Γεσίλ ; Αυτή η σχέση αφορά την περίοδο που ήταν τότε κρατικός λειτουργός ; Αφού ο κύριος Βαχάπογλου λέει πως δεν είχε καμία σχέση με τον Γεσίλ, τότε γιατί το όνομα και το τηλέφωνο του ήταν γραμμένα στην ατζέντα του Γεσίλ όταν αυτός συνελήφθη το 1995 ; Μπορείτε μήπως να διαψεύσετε πως σε εκείνη την ατζέντα ήταν γραμμένες αυτές οι πληροφορίες ; Είναι σωστό πως αν και αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Άρτι το 1999, το νούμερο του τηλεφώνου δεν άλλαξε μέχρι το 2001 ; Είναι ο κύριος Βαχάπογλου ένας ειδικός στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ; Παρέδωσε μαθήματα σχετικά με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις ; Έκανε μήπως σχέδια και τα εφάρμοσε ;

Σχόλιο : Αυτό το κόμμα έχει μαζέψει ότι πιο βρώμικο υπάρχει στην Τουρκία. Τώρα επέλεξε έναν συνεργάτη του Γεσίλ. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γεσίλ είναι ο πιο διαβόητος κρατικός δολοφόνος στην Τουρκία. Παραμένει ασύλληπτος.

One Response to ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  1. Παράθεμα: ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: