ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ 23-4-2011

¨1700 παιδιά αγνοούνται, τέτοια γιορτή για τα παιδιά δεν θέλουμε¨

Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (ΙΗD) ανέφερε πως στις φυλακές της Τουρκίας υπάρχουν 1957 ανήλικοι φυλακισμένοι και 211 προσωρινά κρατούμενοι, δηλαδή σύνολο 2.168 παιδιά, και πως 1700 παιδιά αγνοούνται, προσθέτοντας πως «Δεν θέλουμε γιορτή για τα παιδιά με τέτοια εικόνα».

Στην γραπτή ανακοίνωση της İHD αναφέρεται πως η Τουρκία εισήλθε σε μια ακόμη ¨στημένη¨ Γιορτή του Παιδιού.

Με βάση τα στοιχεία της İHD , από το 1988 ως το 2011 433 παιδιά σκοτώθηκαν από δυνάμεις ασφαλείας, πως με βάση τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ακόμα αγνοούνται 1700 παιδιά, και πως με την αλλαγή επί το αυστηρότερο του αντιτρομοκρατικού νόμου το 2006 –επί κυβέρνησης του ΑΚΠ- 6.190 παιδιά δικάστηκαν από Κακουργιοδικεία ειδικής δικαιοδοσίας κατά τα έτη 2006-2010.

Στην ανακοίνωση περιγράφεται πως με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης στις φυλακές της Τουρκίας υπάρχουν 1957 ανήλικοι φυλακισμένοι και 211 προσωρινά κρατούμενοι, δηλαδή σύνολο 2.168 παιδιά, και αναφέρεται πως συνεχίζεται η παραβίαση των αναγνωρισμένων από συνθήκες παιδικών δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο όρκος που συνεχίζεται κάθε πρωί από όλα τα παιδιά στα δημοτικά, θεωρώντας κάθε παιδί ως Τούρκο, συνεχίζει να αποτελεί μια άρνηση όλων των άλλων εθνικοτήτων. Και σαν να μην έφτανε αυτό όλα αυτά τα παιδιά που θεωρεί ως Τουρκάκια, αφιερώνονται στην Τουρκική ύπαρξη. Η επίσημη ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική δεν αλλάζει. Με τον ¨όρκο μας¨ ο μιλιταρισμός ιεροποιείται. Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται αυτό ;Κάνουμε έκκληση σε όλες τις οικογένειες : Διαφυλάξτε τα παιδιά σας από τον ρατσισμό και τον μιλιταρισμό. Τέτοια εικόνα Γιορτής του Παιδιού δεν θέλουμε. Τα παιδιά ας μείνουν παιδιά. Μην παίζετε με τις ζωές και το μέλλον των παιδιών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: