ΑΡΜΑ 8×8

Eφ. Ακσάμ 30-4-2011

Αποκαλύφθηκε το Άρμα

Το τουρκικής κατασκευής 8×8 Άρμα παρουσιάστηκε σε τελετή που οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Otokar στην πόλη Σακάρια.

Ο διευθυντής της Otokar Σενρτάρ Γκιοργκούτς είπε πως το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Άρμα 8×8 με την μεγάλη του κινητικότητα, τον εσωτερικό του όγκο και το μειωμένο επιχειρησιακό του κόστος, είναι ανάμεσα στους ανταγωνιστές του σε όλο τον κόσμο, και  πρόσθεσε πως θα αποδειχθεί πολύ επιτυχές και στην Τουρκία και στην διεθνή αρένα.

Ο διευθυντής της Otokar Σενρτάρ Γκιοργκούτς ανέφερε πως το Άρμα 8×8 προσφέρει τις καλύτερες λύσεις στα θέματα κινητικότητας, δομής και προστασίας, πως έχουν παραχθεί 3 πρωτότυπα από το όχημα και πως κατά το τρίτο τέταρτο του έτους θα είναι πλέον έτοιμο για παραγωγή.

Ο Γκιοργκούτς ανέφερε πως οι εργασίες ανάπτυξης του οχήματος αυτού διήρκεσαν 4 χρόνια μαζί με το μοντέλο 6 επί 6, και είπε πως λόγω του ότι όλα τα δικαιώματα για το συγκεκριμένο όχημα ανήκουν στην Otokar , δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τις εξαγωγές του.

Ο Γκιοργκούτς τόνισε πως στους σύγχρονους στρατούς οι ανάγκες αλλάζουν κάθε μέρα, και πως το Arma 8×8 καλύπτει αυτές τις ανάγκες καθώς έχει μεγάλο βαθμό προστασίας, κινητικότητας και προορίζεται για μια ποικιλία καθηκόντων. Επίσης είπε ότι οι ανταγωνιστές του οχήματος αυτού είναι μεγάλα και πλατιά ώστε να αυξήσουν τα χαρακτηριστικά προστασίας του οχήματος, κάτι όμως που περιορίζει τις δυνατότητες μετακίνησης του οχήματος. Αυτό το μειονέκτημα είπε, δεν το έχει το Άρμα 8×8.

……………………

ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα αναπτύχθηκαν από την Otokar, και με τα συστήματα αυτά που έχει το όχημα, ο οδηγός χάρη στην θερμική κάμερα μπορεί να βλέπει τον δρόμο και το περιβάλλον και να προχωρά μέσα στο σκοτάδι, στην ομίχλη και τον καπνό να χωρίς να λειτουργεί κανένα φως. Χάρη στην ίδια κάμερα ο οδηγός μπορεί κατά την κίνηση προς τα πίσω να βλέπει και το πίσω μέρος του οχήματος. Χάρη στο κιτ αμφίβιου το όχημα μπορεί χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία να κολυμπήσει στο νερό και να κινηθεί με 8 χιλιόμετρα την ώρα. Χάρη στο κατ΄επιλογήν προσφερόμενο κιτ NBC παρέχεται προστασία ενάντια σε πυρηνικές, βιολογικές και χημικές απειλές. Μαζί με τον οδηγό και τον διοικητή έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων και 24 τόνων μέγιστου φορτίου. Χάρη στην υδροπνευματική ανάρτηση του οχήματος περιορίζονται στο ελάχιστο οι δονήσεις στο όχημα. Το όχημα με το πάτημα ενός πλήκτρου περνά σε κίνηση 8×4 ή 8×8. Ο κινητήρας του έχει ισχύ 450 ίππων, 7 ταχύτητες προς τα εμπρός και μία προς τα πίσω, ενώ αρκετά χαμηλή είναι η κατανάλωση του σε καύσιμα. Αυτό του διασφαλίζει πως με ένα ντεπόζιτο κάνει 750 χιλιόμετρα απόσταση.

Το Άρμα 8×8 μπορεί να ανέβει σε ράμπα με κλίση 60% και να ξεπεράσει εύκολα τάφρο 2000 χιλιοστών.

………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: