ΚΑΣΕΤΕΣ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Εφ. Ταράφ 22-5-2011

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Kηδεμονία των κασετών

Οι εκλογές του 2011 μάλλον θα περάσουν στην ιστορία ως οι εκλογές με τις πιο ταπεινές συνωμοσίες. Καταρχάς ο Ντενίζ Μπαϊκάλ ανατράπηκε από την ηγεσία του κόμματος CHP με μια κασέτα. Αργότερα αποκαλύφθηκαν οι κασέτες που σχετίζονταν με τους διοικούντες το κόμμα MHP. Η ανώτατη διοίκηση του ΜΗΡ θερίστηκε τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές. Επίσης αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο χτύπημα στην εικόνα που είχαν οι συντηρητικοί ψηφοφόροι για την εικόνα του ΜΗΡ. Είναι σαφές ότι όλα αυτά είναι ένα μέρος ενός σχεδίου. Προφανώς αυτοί οι οποίοι τραβάνε αυτές τις κασέτες δεν είναι συνηθισμένοι ¨ερασιτέχνες¨.

Σκεφθείτε ότι παρακολουθούνε έναν-έναν τους διοικούντες του ΜΗΡ, εντοπίζουν τις σχέσεις που διατηρούνε, μπαίνουν στα σπίτια, στα σαλόνια, στα δωμάτια και τοποθετούνε κάμερες. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούνε να το πετύχουν συνηθισμένοι άνθρωποι. Μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες μπορούνε να τα κάνουν αυτά. Το γεγονός ότι καμμία μονάδα πληροφοριών αυτής της χώρας δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει και να βρει ίχνη αυτής της οργάνωσης που παρακολούθησε και εγκατέστησε κάμερες στα σπίτια, στα σαλόνια και στα δωμάτια του ηγέτη του CHP και των διοικούντων του MHP, καταστρέφει την εμπιστοσύνη προς το κράτος.

Το κράτος δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη μιας δύναμης που ¨θερίζει¨ την πολιτική της, με χτυπήματα ¨κάτω από τη μέση¨ . Τα περαιτέρω πολιτικά αποτελέσματα του ΜΗΡ δεν θα τα αποφασίσει ο ¨λαός¨. Το μέλλον του ΜΗΡ θα το καθορίσει ¨μια μυστική οργάνωση¨. Πολλοί άνθρωποι σαν εμένα είναι ενάντιοι στα πιστεύω και την ιδεολογία του ΜΗΡ και θα ήθελαν να υποστεί μια σοβαρή ήττα στις εκλογές, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρίνει ο λαός στις κάλπες.

Διότι τώρα αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση τύπου ¨κηδεμονίας των κασετών¨. Σε μια χώρα όπου το κράτος παραμένει έτσι ανεπαρκές, όποιος θέλει επηρεάζει την πολιτική και επεμβαίνει στα εκλογικά αποτελέσματα. Σχέδια και ιδέες πετιούνται στην άκρη και όλο το παιχνίδι της πολιτικής παίζεται γύρω από τις αδυναμίες των πολιτικών. Αν με ρωτούσατε, το να παρακολουθείς την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων και να χρησιμοποιείς στην πολιτική τα ¨ευρήματα¨, είναι η μεγαλύτερη ανηθικότητα. Περίμενα πως οι πολιτικοί στο όνομα της ¨ηθικής και της εντιμότητας¨ θα κατήγγειλαν αυτές τις ταπεινές επιθέσεις. Δεν το έκαναν. Δεν υπερασπίστηκαν την πολιτική απέναντι στην ¨κηδεμονία των κασετών¨. Πλέον η πολιτική θα παραμείνει τραυματισμένη και φοβισμένη, και θα συνεχίσει την ζωή της υπό την απίστευτη πίεση του εκβιασμού. Μη πολιτικές δυνάμεις θα επεμβαίνουν στην πολιτική.

Αυτές λοιπόν οι δυνάμεις για ποιο λόγο χτύπησαν έτσι το ΜΗΡ την ώρα που πλησιάζουν οι εκλογές ; Ποιος είναι ο στόχος ; Σε αυτό το θέμα υπάρχουν δύο θέσεις, Η μία λέει πως κάποιοι που ήθελαν να βγάλουν τους εθνικιστές στους δρόμους –κάτι που απέτρεπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί- προσπαθούνε να τον βγάλουν από τη μέση. Έτσι με αυτόν τον τρόπο οι δρόμοι όλης της χώρας θα μετατραπούνε σε ένα αιματηρό χάος. Η σύγκρουση Τούρκων –Κούρδων θα μεταφερθεί στους δρόμους των πόλεων.

Η δεύτερη θέση ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο.

Η δεύτερη αυτή θέση λέει πως κάποια ομάδα που αντιλαμβάνεται τον εθνικισμό ως εχθρό της δημοκρατίας διαλύει το ΜΗΡ με τις κασέτες, ώστε το ΜΗΡ να περάσει σε έναν ¨δημοκρατικό εθνικισμό.

……………………………….

Σχόλιο : Πάντως ο μόνος μέχρι τώρα ανέγγιχτος και σίγουρα κερδισμένος από τις κασέτες που εμφανίστηκαν  είναι ο Ερντογάν. Και με δεδομένο ότι όπως λέει και το άρθρο σίγουρα επρόκειτο για επαγγελματική δουλειά, μάλλον έχει βάλει το χεράκι του ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: