ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Ιστοσελίδα http://www.haber7.com 26-5-2011

Στρατηγοί κλήθηκαν για κατάθεση για την υπόθεση Βαριοπούλα

Μετά από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο Εσκίσεχίρ σχετικά με την υπόθεση Βαριοπούλα κλήθηκαν για κατάθεση 4 στρατηγοί, ένας ναύαρχος και ένας συνταγματάρχης. Με βάση εκείνα τα έγγραφα είχαν συλληφθεί 3 εν ενεργεία στρατιωτικοί.

 Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του αξιωματικού πληροφοριών της αεροπορίας συνταγματάρχη Χακάν Μπουγιούκ βρέθηκαν πολλά έγγραφα και ψηφιακά δεδομένα. Αυτά τα έγγραφα συσχετίστηκαν με την υπόθεση Βαριοπούλα.

Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Μπουγιούκ φέρεται να έχει εμπλακεί σε έκνομες δραστηριότητες μαζί με τον κρατούμενο για την υπόθεση Εργκενέκον-2 Τζενγκίζ Κογιουλού. Όταν συνταξιοδοτήθηκε πήρε κοντά του τα έγγραφα κα τις εικόνες επειδή ανησυχούσε μήπως του συμβεί τίποτε.

Αυτά τα έγγραφα περιείχαν σχέδια υποστήριξης των επιχειρήσεων Βαριοπούλα, Σούγκα και Οράζ. Κατασχέθηκαν επίσης έγγραφα σχετικά με τα μέτρα που θα λαμβάνονταν και την στρατηγική που θα ακολουθούνταν σε περίπτωση που η αστυνομία ανακάλυπτε το σχέδιο. Με βάση αυτά, αν αποτύγχανε το σχέδιο Οράζ, καταρχάς θα απορριπτόταν η ύπαρξη του σχεδίου και αν η έρευνα εκβαθυνότανε θα γινόταν δηλώσεις καταδίκης του.

………………..

Τώρα με βάση τα έγγραφα αυτά θα καταθέσουν ακόμη 6 εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: