ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εφ. Ταράφ 27-5-2011

Εκνευρισμένο το Γενικό Επιτελείο από την κλήση για κατάθεση που πήραν 4 στρατηγοί, ένας ναύαρχος και ένας συνταγματάρχης ακύρωσε τις ασκήσεις ¨Λύκος της θάλασσας¨ και ¨Εφές¨.

Το Γενικό Επιτελείο ενημερωμένο από πριν για την εξέλιξη της έρευνας, ως αντίδραση προς την κυβέρνηση ακύρωσε τις δύο ασκήσεις στο Αιγαίο. Οι στρατηγοί θα καταθέσουν σήμερα.

Έμαθαν για την έρευνα από πριν

Εντέλει λύθηκε το μυστήριο του γιατί ακυρώθηκαν οι δύο ασκήσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Οι ασκήσεις που θα τις παρακολουθούσαν ο πρόεδρος Γκιουλ, ο πρωθυπουργός Ερντογάν και διεθνείς παρατηρητές , ακυρώθηκαν λόγω της έρευνας για την υπόθεση Βαριοπούλα. Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας Ταράφ, το Γενικό επιτελείο ενημερωμένο για την σχετική έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας Χουσείν Αγιάρ , την Τρίτη ακύρωσε τις ασκήσεις που κανονικά θα άρχιζαν την Τετάρτη. Το Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε την απόφαση του πρώτα στον τύπο, και ακολούθως ενημέρωσε τηλεφωνικά τους στρατιωτικούς ακόλουθους των χωρών που θα παρευρισκόταν. Δεν ανακοίνωσε όμως τον λόγο.

Σήμερα θα καταθέσουν

……….

Ο εισαγγελέας Χουσέιν Αγιάρ που ¨τρέχει¨ την υπόθεση κάλεσε υπό την ιδιότητα του υπόπτου τους αξιωματικούς, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να καταθέσουν στα δικαστήρια της περιοχής Μπεσίκτας-Κωνσταντινούπολης. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής νωρίτερα έχουν συλληφθεί έξει συνταγματάρχες μεταξύ των οποίων και ο συνταξιούχος Χακάν Μπουγιούκ.

Θα μετείχαν στις ασκήσεις

Πηγές του Γενικού Επιτελείου είπαν στην εφημερίδα Ταράφ ότι οι ασκήσεις ακυρώθηκαν λόγω της κλήσης για κατάθεση που πήραν οι έξι στρατιωτικοί. Ανέφεραν πως ¨Αυτά τα ονόματα θα μετείχαν στις ασκήσεις Denizkurdu-2011 και Efes-2011. ¨Όταν όμως προέκυψε η άσκηση λήφθηκε η απόφαση για ακύρωση. Στα πλαίσια της υπόθεσης Βαριοπούλα μέχρι πριν είχαν συλληφθεί σχεδόν 30 στρατηγοί και ναύαρχοι. Εντύπωση προκαλεί η ότι πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι από το ναυτικό. Εάν δεν είχαν συλληφθεί στα πλαίσια της υπόθεσης Βαριοπούλα θα έπαιρναν μέρος στις ασκήσεις οι εξής στρατιωτικοί :

Διοικητής Βόρειας Θάλασσας Αντιναύαρχος Μεχμέτ Οτουζμπίρογλου.

Διοικητής Νότιας Θάλασσας Αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίτς.

Διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Γκιόλτζουκ υποναύαρχος Αλή Σεμίχ Τσετίν.

Επιτελάρχης Διοίκησης Ακτοφυλακής υποναύαρχος Τουργκάι Ερντάγ.

Αναπληρωτής Προσωπάρχης του ΓΕΝ υποναύαρχος Αμπντουλλάχ Γκαβρέ.

Διοικητής Ναυτικής Βάσης Αλεξανδρέτας υποναύαρχος Μεχμέτ Φατίχ Ιλγάρ.

Διοικητής Νότιας Θαλάσσιας Ζώνης στη Μαρμαρίδα, υποναύαρχος Τζεμ Αζίζ Τσακμάκ.

Διοικητής μοίρας υποβρυχίων του Κοτζάελι υποναύαρχος Αχμέτ Τουρκμέν.

Διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης της Γιάλοβας υποναύαρχος Λεβέντ Ερκέκ.

………………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: