ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ !

Εφ. Χουριέτ 29-5-2011

¨Δεν υπάρχει ¨είμαι κάτοικος Τουρκίας¨ φίλε¨

Ο τέως υπουργός επικρατείας και βουλευτής Μερσίνας του κόμματος ΑΚΠ Κουρσάντ Τουζμέν ανέφερε πως δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στα άρθρα του συντάγματος για ¨μια σημαία, μια πατρίδα, ένα έθνος, ένα κράτος¨. Δήλωσε πως «Δεν υπάρχει είμαι κάτοικος Τουρκίας φίλε : Οι φίλοι μας θα μάθουν να λένε ¨είμαι Τούρκος¨.Τότε θα τους σεβόμαστε όλους και θα ευχόμαστε επιτυχίες¨.

…………………

Ο Τουζμέν απαντώντας σε μια ερώτηση δημοσιογράφου για την αλλαγή στο σύνταγμα δήλωσε πως «Η σημαία με την ημισέληνο είναι η τουρκική σημαία. Το όνομα της είναι τουρκική σημαία. Υπάρχουν κάποιοι που μέσα στην βουλή αποφεύγουν αυτή τη λέξη. Εγώ τους προειδοποίησα. Γιατί δεν μπορούνε να πούνε ¨Τούρκος¨ ; ¨.

Ο Τουζμέν ανέφερε πως κάτω από αυτή τη σημαία ζει ένα έθνος και συνέχισε λέγοντας : ¨Κι εσείς ζείτε κάτω από αυτή τη μία σημαία, αυτό είναι το τουρκικό έθνος. Εγώ μπορεί να είμαι κουρδικής καταγωγής Τούρκος. Μπορεί να είμαι αραβικής καταγωγής αλλά είμαι Τούρκος. Υπό αυτή τη σημαία ένα έθνος ζει. Το σύνταγμα το καθορίζει και σύμφωνα με αυτό κανένας δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με αυτό. Εμείς όπου και να ζούμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ένα έθνος και ζούμε υπό μία σημαία. Η πατρίδα μας είναι η Τουρκία, το έθνος μας είναι το τουρκικό, και η σημαία μας είναι η τουρκική. Υπό αυτήν οι άνθρωποι μπορούνε να μιλάνε τις μητρικές τους γλώσσες. Στα θέματα όμως όπως ¨μια σημαία, μια πατρίδα, ένα έθνος, ένα κράτος¨ δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή.¨

……………………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: