ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΣΙΛΛΙΟΓΛΟΥ

Εφ. Ταράφ 31-5-2011

Aνοίγει ο τάφος του συνταγματάρχη Τσιλλίογλου

Η εισαγγελία αποφάσισε να ανοίξει ο τάφος του συνταγματάρχη της στρατοχωροφυλακής – που ήταν και δεξί χέρι του Εσρέφ Μπιτλίς- ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο κατάλυμα του το 1994.

Ο εισαγγελέας ειδικής δικαιοδοσίας της Μαλάτιας αποφάσισε να ανοίξει ο τάφος του διοικητή συντάγματος της περιοχής Τούντζελι Καζίμ Τσιλλίογλου , ο οποίος είχε βρεθεί στο δωμάτιο του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το περιστατικό τότε είχε καταγραφεί ως αυτοκτονία.

Ο γιός του δήλωσε στην Ταράφ : δολοφονία

Όμως 16 χρόνια μετά το περιστατικό στις 2-10-2011 ο γιός του συνταγματάρχη, ο Γκιοκχάν Τσιλλίογλου μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ είπε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε από μια ομάδα μέσα στην οποία ήταν και ο Γεσίλ. Λίγο καιρό μετά από αυτήν τη δήλωση του, προσέφυγε στην εισαγγελία για να διεξαχθεί ξανά έρευνα.

…………………………………

Τσιλλίογλου : Ο πατέρας μου δολοφονήθηκε

Μετά από την απόφαση του εισαγγελέα ο Γκιοκχάν Τσιλλίογλου δήλωσε τα εξής : ¨Εμείς από τότε που είχε αρχίσει η έρευνα είχαμε συγκατατεθεί για να ανοίξει ο τάφος. Υποστηρίζω πως ο πατέρας μου δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε. Ο αγώνας μας δεν είναι ενάντια στις ΤΕΔ, αλλά έναντι σε αυτούς που διεξήγαγαν την έρευνα τότε. Στην ταφόπλακα του πατέρα μου γράφει ¨Μάρτυρας συνταγματάρχης Καζίμ¨. Από την πρώτη μέρα το πιστεύουμε ότι όντως μαρτύρησε

Ήταν ο πιο στενός φίλος του Μπιτλίς

Το όνομα του Τσιλλίογλου ήρθε στην επικαιρότητα όταν στις 17-2-1993 είχε χάσει την ζωή του σε ένα ύποπτο ατύχημα ο Γενικός Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Εσρέφ Μπιτλίς .Ενώ υπηρετούσε στην Σμύρνη μετατέθηκε από τον Μπιτλίς στο Ντιγιαρμπακίρ και ήταν στην λίστα των επιβατών του αεροπλάνου. Τελικά όμως ο Τσιλλίογλου πήγε δύο μέρες πριν στο Ντιγιαρμπακίρ για να υποδεχτεί τον Μπίτλις και έτσι σώθηκε. Την ίδια χρονιά υπηρετώντας στην διοίκηση της στρατοχωροφυλακής του Τούντζελι , μια μέρα επρόκειτο να ανεβεί στο ελικόπτερο της μονάδας. Τελικά λόγω άλλου καθήκοντος δεν ανέβηκε. Εκείνο λοιπόν το ελικόπτερο κατέπεσε και τρεις αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους.

Σχόλιο : Για τον Μπιτλίς λέγεται ότι είχε δολοφονηθεί επειδή είχε εναντιωθεί στις πρακτικές της JITEM που εκτελούσε κόσμο και  έκανε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Και μόνο η προϊστορία πάντως με τα ¨ατυχήματα¨ από τα οποία σώθηκε παρά τρίχα δείχνει ότι το πράμα βρωμάει…

Πάντως αυτοί οι οποίοι είναι ικανοί να δολοφονούνε στελέχη-συναδέλφους του ίδιου τους του στρατού, φανταστείτε για τι μεγέθους προβοκάτσια είναι ικανοί οπουδήποτε αλλού, αν κρίνουν ότι αυτό θα τους συμφέρει….

One Response to ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΣΙΛΛΙΟΓΛΟΥ

  1. Παράθεμα: ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΣΙΛΛΙΟΓΛΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: