ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Εφ. Ραντικάλ 24-6-2011

Το 80% των Τούρκων δεν θέλει πυρηνικούς σταθμούς

Ανακοινώθηκε πως το ποσοστό των Τούρκων που θέλουν να σταματήσουν οι κατασκευές νέων πυρηνικών αντιδραστήρων φτάνει το 80%, ενώ των Ιαπώνων το 63%.

 ΛΟΝΔΙΝΟ – Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Ιπσος που διενεργεί έρευνες κοινής γνώμης και αγοράς διεθνώς, ενώ το ποσοστό των Ιαπώνων που θέλουν να σταματήσουν οι κατασκευές νέων πυρηνικών αντιδραστήρων φτάνει το 65%, το αντίστοιχο ποσοστό για τους Τούρκους είναι 80%.

Με βάση την έρευνα πραγματοποίησε μετά την καταστροφή στην Φουκουσίμα η πρωτοπόρα αγγλική εταιρία Ίπσος με σκοπό να μετρήσει διεθνώς τις αντιδράσεις των κοινωνιών.

……………….

Με βάση τις μετρήσεις το ποσοστό στήριξης της πυρηνικής ενέργειας στην Γαλλία είναι 7%, στην Γερμανία 5%, στις ΗΠΑ 19%, ενώ οι απόλυτα αντίθετοι σε αυτήν είναι στην Ιταλία το 61%, στην Γερμανία 51%, στην Γαλλία 27 και στις ΗΠΑ 17%.

ΤΟ 25% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ

Αποκαλύφθηκε ότι υπό την επίδραση της καταστροφής στην Φουκοσίμα, ενώ πριν το ποσοστό των ενάντιων στην πυρηνική ενέργεια ήταν 25%, μετά το περιστατικό το ποσοστό αυτό έφτασε στο 71%.

……….

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ 20% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ 37%.

Διαπιστώθηκε πως ενώ το ποσοστό αυτών που στηρίζουν την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία είναι 20%, στην Πολωνία είναι 52%, στις ΗΠΑ 44%, σε Αγγλία και Σκωτία 43%, σε Ιαπωνία 37%, σε Ιταλία 17% και στην Γερμανία 15%.

Το ποσοστό αυτών που επιθυμούνε να σταματήσουν να κατασκευάζονται νέοι σταθμοί είναι στην Τουρκία 80%, στην Ιταλία 83%, σε Γερμανία 85%, σε Ιαπωνία 63%, σε Αγγλία και Σκωτία 57%και στις ΗΠΑ 56%.

………….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: