ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

Εφ. Νέτγκαζέτε 25-6-2011

Για 500 χρόνια δεν άφησαν από τα χέρια τους τα οθωμανικά λάβαρα

 

ΚΑΡΑΟΥΛΑ – Στην 501 επέτειο-εορτασμό του πανηγυριού του Αϊβάζ Ντεντέ που οργανώνεται στην Βοσνία Ερζεγοβίνη έφιππες μονάδες από διάφορες περιοχές της χώρας συναντήθηκαν στην περιοχή Καράουλα, και μπήκαν στον χώρο του πανηγυριού κρατώντας οθωμανικά λάβαρα και ντυμένοι με τις παραδοσιακές οθωμανικές στολές

Οι εκδηλώσεις του Αϊβάζ Ντεντέ που οργανώνονται κάθε χρόνο στην Βοσνία –Ερζεγοβίνη είναι από τις πιο μακρόβιες και κάθε χρόνο μετέχουν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων σήμερα, έφιππες μονάδες από διάφορα μέρη της χώρας συγκεντρώθηκαν στα Καράουλα.

.

Ο πιο νέος ιππέας που μετέχει είναι ο 12χρονος Ριγιάντ Πάγιτς που μετέχει μαζί με τον πατέρα του και τον παππού του, με σκοπό την συνέχεια των εκδηλώσεων του Αϊβάζ Ντεντέ. Σε δήλωση του στον ανταποκριτή του πρακτορείου ΑΑ, ανέφερε ότι κάθε χρόνο μετέχει στις εκδηλώσεις με τον πατέρα και τον παππού του και πως μια μέρα θα φέρει και τα παιδιά του. Οι έφιππες ομάδες στα χέρια τους κρατάνε οθωμανικά λάβαρα και τουρκικές σημαίες, ενώ φοράνε φέσια και οθωμανικές φορεσιές. Πολλά άτομα ήρθα στα Καράουλα για να δούνε την παρέλαση τους.

………………

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: