ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 25-6-2011 

Η τελετή αποφοίτησης του Τζελάλ Μπαγιάρ

Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του μειονοτικού λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπιρλίκ», φέτος με την απονομή των διπλωμάτων τους, οι 61 μαθητές της τελευταίας τάξης του μειονοτικού σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ, κατάφεραν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά από μια επιτυχημένη χρονιά.

 Οι μαθητές έλαβαν τα διπλώματα αποφοίτησής τους ομαδικά, όπως κάθε χρόνο, κατά την τελετή αποφοίτησης.

 Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Ποσειδώνιο», παρευρέθησαν: το διοικητικό συμβούλιο του λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, οι καθηγητές, οι απόφοιτοι με τις οικογένειές τους, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, κος Μουσταφά Σάρνιτς, ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κος Ερτζάν Χουσεϊν, ο αντιπεριφερειάρχης κος Παύλος Δαμιανίδης, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κος Ριντβάν Μολλά Ισά, ο δημοτικός σύμβουλος κος Μεχμέτ Δεβετζίογλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Κηδεμόνων μειονοτικών σχολείων κος Ιμπραήμ Χαλίλ Χασάν.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε όπως πάντοτε με ομιλίες. Το λόγο είχε αρχικά, ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας του μειονοτικού λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, κος Ισμαήλ Μεχμέτ, ο οποίος και πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο διευθυντής του σχολείου κος Τουνάλπ Μεχμέτ, ο οποίος και ευχήθηκε στα παιδιά καλή σταδιοδρομία.

 Ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κος Ριντβάν Μολλά Ισά στο χαιρετισμό που πραγματοποίησε δήλωσε: «Ως πατέρας και κηδεμόνας ενός μαθητή, υποστηρίζω κι εγώ αυτή την κίνησή σας. Δεν είναι ανάγκη να πάμε πολύ μακριά, αν δούμε τα πράγματα πριν από δέκα χρόνια και τα δούμε και σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μπροστά έχει προχωρήσει το σχολείο μας. Θα πρέπει λοιπόν, να πιέσουμε περισσότερο τους αρμοδίους και να δώσουμε στο σχολείο μας αέρα κολλεγίου».

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ: «ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

 Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κος Μουσταφά Σάρνιτς, ανέβηκε στο βήμα για να πραγματοποιήσει την ομιλία του. Ο Γενικός Πρόξενος κος Σάρνιτς δήλωσε εν περιλήψει, τα εξής: «Αξιότιμοι μαθητές του λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ και καθηγητές, αγαπητοί κηδεμόνες, αξιότιμοι δημοσιογράφοι, αρχικά σας χαιρετίζω όλους με αγάπη και σεβασμό, προσωπικά αλλά και εκ μέρους των συναδέλφων μου. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη διοίκηση του σχολείου για την πρόσκληση που μας απηύθυνε.

Εν πρώτοις θα ήθελα να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στους νεαρούς φίλους μας που αποφοίτησαν φέτος. Από εδώ και στο εξής μπροστά τους βρίσκεται ένας μακρύς δρόμος, είθε ο Αλλάχ να έχει τους δρόμους όλων σας ανοιχτούς. Απευθύνομαι λοιπόν στους νέους, έχω κι εγώ ένα γιο και μια κόρη στην ηλικία σας. Ο γιος μου έδωσε εξετάσεις όπως κι εσείς, στην Άγκυρα. Μακάρι να αποδειχθείτε άξιοι να εισέλθετε στις σχολές που επιθυμείτε είτε στην Ελλάδα, είτε στην Τουρκία. Είτε εισέλθετε στο πανεπιστήμιο είτε όχι, το σημαντικό είναι, και αποτελεί και μια από τις βασικές μας αξίες, να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στην τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, όντας ένας νέος φιλελεύθερος, που υποστηρίζει της βασικές αξίες, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο βασικός μας στόχος, η βασική μας αρχή, θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση.

Ασφαλώς είστε νέοι, δραστήριοι αλλά θα σας παρακαλούσα να προσπαθήσετε να ενισχύσετε το μορφωτικό σας υπόβαθρο. Να διαβάζετε βιβλία οπωσδήποτε, περιοδικά, να ακολουθείτε τις εξελίξεις την περιοχή μας. Με τον τρόπο αυτό, όντας ένας ανταγωνιστικός νέος πιστεύω εκ βαθέων ότι θα φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε. Για να μπορέσετε να φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε σε έναν κόσμο τον οποίο διέπει η παγκοσμιοποίηση, στην Ελλάδα και στην περιοχή σας, θα πρέπει να προβάλλετε διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα άτομα. Αυτό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε επιστημονικό κλάδο, στην Τέχνη ή και στον αθλητισμό. Φέτος παίξαμε ανά διαστήματα ποδόσφαιρο με τους φίλους μας από το Τζελάλ Μπαγιάρ, ενίοτε οι νέοι ήρθαν μαζί μας, μπορείτε να τα καταφέρετε και στα αθλήματα.

Κοιτάξτε, εμείς συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για εσάς. Καθηγητές, κηδεμόνες, τοπικοί άρχοντες, όλοι είναι εδώ. Επί της ευκαιρίας αυτής, θα ήθελα κι εγώ να απευθύνω τους χαιρετισμούς και το σεβασμό μου στον συντονιστή εκπαίδευσης κο Παπαγεωργίου, τον διευθυντή, τον υποδιευθυντή, τους δημοτικούς συμβούλους, τον περιφερειακό σύμβουλο, τον πρόεδρο της σχολικής εφορίας και τους υπόλοιπους αρμοδίους που βρίσκονται σήμερα εδώ, τον κο Φαϊκ, τον διευθυντή του λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου, τους καθηγητές, εν συντομία, όλους τους ανώτερους αξιωματούχους που βρίσκονται σήμερα εδώ.

Κλείνοντας την ομιλία μου, εύχομαι εκ νέου, ιδιαίτερα στους νεαρούς φίλους μου, κάθε επιτυχία στη μετέπειτα ζωή τους. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, όλους, όσοι κατέθεσαν τον κόπο τους για τη διοργάνωση της αποψινής βραδιάς και σε όσους θα συμμετέχουν στην αποψινή παράσταση.

 

Μετά τις ομιλίες έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους απόφοιτους.

Φέτος το Αριστείο έλαβε η Αϊσέ Καράμπεκιρ, με βαθμό πτυχίου 19,4.

Μετά την απονομή των διπλωμάτων στους 61 αποφοίτους, απονεμήθηκε έπαινος στους μαθητές που τελείωσαν την τελευταία τάξη του λυκείου το εκπαιδευτικό έτος 2010-2011 στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση.

Οι μαθητές που τελείωσαν το λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ με υψηλή βαθμολογία ήταν, όπως και πέρυσι, κορίτσια.

 

Η πρώτη τριάδα έχει ως εξής:

1. Αϊσέ Καράμπεκιρ 19,4

2. Σουχεντά Χατζή Χατίπ 19,3

3. Μπυσρά Μολλά Αχμέτ 19,1

Όπως κάθε χρόνο, ο επιχειρηματίας των κατασκευών από το Μέγα Πιστό, Φαίκ Μπεσίμογλου, απένειμε χρηματικό βραβείο στην πρώτη τριάδα των αποφοίτων. Μετά την απονομή των διπλωμάτων και των επαίνων, η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλία.

Τα τραγούδια που ερμήνευσαν το μαθητικό μουσικό γκρουπ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής του λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ κου Μεχμέτ Μουσταφά, ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και έτσι προσέθεσαν χρώμα στη εκδήλωση και εξασφάλισαν τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων,

Η εφημερίδα «Μπιρλίκ», εύχεται στους 61 φίλους μας μαθητές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη λυκειακή τους εκπαίδευση, καλή επιτυχία στην πανεπιστημιακή ζωή τους. Ευχόμαστε ακόμα στους καθηγητές, καλές διακοπές.

ΈΛΑΒΑΝ Η ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ;

Επίσης, ως εφημερίδα «Μπιρλίκ» έχουμε περιέργεια να μάθουμε εάν προσκλήθηκαν στην τελετή ο κος Κοράι Χασάν, δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Κομοτηνής» και παράλληλα διευθυντής της μαθητικής εστίας του Τζελάλ Μπαγιάρ, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κος Αχμέτ Καρά, οι πρόεδροι του ανεξάρτητων συνδυασμών Ξάνθης και Κομοτηνής κος Χουσείν Αχμέτογλου και κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου αντίστοιχα, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων» κος Σάμι Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων μειονότητας της Δυτικής Θράκης κος Ετζεβίτ Εμίν και ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ κος Μεχμέτ Δερντιμάν, καθώς κανένας τους δεν παρευρέθηκε στην τελετή. Ακόμα, δεν είδαμε στην τελετή τους δημάρχους Ιάσμου, Αρριανών και Μύκης.

Αναμένουμε και ελπίζουμε ο διευθυντής του σχολείου κος Τουνάλπ Μεχμέτ, να απαντήσει τουλάχιστον στην ερώτηση εάν τους προσκάλεσε ή όχι

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: