ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ABTTF

Ιστοσελίδα της ABTTF 23-6-2011

H ABTTF είχε συναντήσεις στο ευρωκοινοβούλιο

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), στις 22-6-2011 έκανε επίσημες επισκέψεις στο ευρωκοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπιμπογλου και ο Αλή Τουρκελί-μέλος της ομάδας λόμπι της ABTTF συζήτησαν τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τους ευρωβουλευτές Έντιτ Μπόγιερ, Τζούντιθ Σαργκεντίνι, Ελέν Φλότρ, Φιλίζ Χακάεβα και Μετίν Καζάκ.

Η ABTTF συναντήθηκε με τους Τούρκους ευρωβουλευτές της Βουλγαρίας

Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου συναντήθηκε με τους Φιλίζ Χακάεβα Χιουσμένοβα και Μετίν Καζάκ που είναι δύο από τους 5 Τούρκους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν στη Βουλγαρία και τους περιέγραψε τα κοινωνικο-οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Επίσης Ο Χαμπίμπογλου τους ενημέρωσε για τα περιφερειακά προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες της Δυτικής Θράκης που είναι μια από τις περιοχές της Ελλάδας που έχουν μείνει πολύ πίσω. Η Χουσμένοβα και ο Καζάκ ανέφεραν πως στην Ε.Ε. είναι πολύ σημαντικός ο όρος του πολυπολιτισμού, και πως μέσα στην πολυπολιτισμική δομή της Ευρώπης οι μειονότητες αποτελούνε σημαντικά μέρη. Στο σημείο αυτό ανέφεραν πως στηρίζουν την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και ζήτησαν να είναι σε συνεχή επαφή με την ABTTF. Η Χιουσμένοβα ανέφερε πως το ALDΕ είναι φίλος της Τουρκίας και των Τούρκων και πως υπό αυτήν την έννοια είναι έτοιμοι να παράσχουν τη στήριξη τους.

 

Σαργκεντίνι : Πολλοί στο ευρωκοινοβούλιο δεν ξέρουν καν πως υπάρχει μειονότητα στην Δυτική Θράκη, αλλά όλοι ξέρουν πως υπάρχει η μειονότητα των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

………………..

 

Σχόλιο : Αυτοί δουλεύουν….Εμείς ;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: