ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Εφ. Ραντικάλ 1-7-2011

Ψωμί γιοκ για τους ξένους στην Αγγλία

Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων Ντάνκαν Σμίθ ζήτησε από τις αγγλικές εταιρίες να προσλαμβάνουν περισσότερου Άγγλους παρά ξένους

Ο Σμιθ σε ομιλία που έκανε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας την Μαδρίτη, είπε πως η κυβέρνηση στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για να μειώσει την ανεργία ζήτησε από τις εταιρίες να δώσουν προτεραιότητα και να στηρίξουν τους Άγγλους άνεργους.

Ο Σμιθ ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση ενός πλαισίου ώστε οι Άγγλοι άνεργοι και οι νέοι να μπορούνε να βρούνε δουλειά σε δίκαιες συνθήκες, και πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να παραμείνει περιορισμένο στις προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει και οι εργοδότες να σταματήσουν να παράσχουν απασχόληση σε αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό.

Οι στατιστικές αναφέρουν ότι από τις 400.000 νέες θέσεις εργασίας το 90% εξ αυτών καλύφθηκαν από εργαζόμενους που δεν είναι Άγγλοι. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα ώστε οι μετανάστες εργαζόμενοι να μειωθούνε από εκατοντάδες χιλιάδες σε δεκάδες χιλιάδες. Τα 2,5 εκ. των ανέργων που ανακοινώθηκαν είναι το πιο ψηλό νούμερο των τελευταίων ετών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: