ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΝΤΙΛΑ

Εφ. Ζαμάν 5-7-2011

Δεν επιτράπηκε σε γυναίκες που φορούσαν μαντίλα να εισέλθουν σε μουσείο ανοιχτό για το κοινόΤέσσερεις γυναίκες από το Αϊδίνι που είχαν πάει στο χώρο του Τσανάκκαλε, οι στρατιώτες τις έβγαλαν έξω από τον πύργο του Τσιμενλίκ επειδή φορούσαν μαντίλα.

 Μετά από αυτή τη συμπεριφορά τα μέλη της οικογένειας Σελιμισικλί που στερήθηκαν την βόλτα στο ναυτικό μουσείο και στο πλοίο Νουσράτ, κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία.

Η Σερχάτ Σελιμισικλί δήλωσε ότι ο μόνος σκοπός τους ήταν να επισκεφτούνε τους τάφους των προγόνων που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο, και ότι παρά το ότι δεν υπάρχει κάποια οδηγία που να αναφέρει ότι οι γυναίκες με μαντίλα δεν μπορούνε να εισέλθουν στα μουσεία, ο υπεύθυνος διοικητής με την ετσιθελική του στάση τις πρόσβαλε.

Αναφέρει επίσης ότι μπροστά στους άλλους επισκέπτες τους φέρθηκε σα να ήταν τρομοκράτες. Αναφέρει : Μπήκαμε στο ναυτικό μουσείο που είναι εντός του πύργου Τσιμενλίκ. Εκεί αυτός που ήταν υπηρεσία μας είπε : Μην μπείτε εδώ, βγείτε έξω. Εδώ καθαρίζουμε. Εμείς του είπαμε ¨βγάλτε όλους τους άλλους να βγούμε κι εμείς¨. Και στον διοικητή εκεί του είπαμε ¨Εάν υπάρχει κάποιος κανονισμός που απαγορεύει την είσοδο με μαντίλα στα μουσεία δείξτε την μας¨. Μετά από αυτό ο διοικητής έβαλε γύρω μας δύο ένοπλους και δύο άοπλους στρατιώτες. Και την ώρα που βγαίναμε ο ίδιος μας είπε ένα σωρό προσβλητικά λόγια. Μετά από αυτό πήγαμε στην αστυνομία του Τσανάκκαλε όπου υποβάλαμε μήνυση.¨.

………………….

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: