ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Εφ. Χουριέτ 21-7-2011

Διευρύνεται η τάση με τις δολοφονίες ανεπιθύμητων μωρών στο Πακιστάν

 Σε σειρά δίπλα δίπλα σε ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου του Καράτσι στο Πακιστάν, βρίσκονται μωρά σε μέγεθος φραντζόλας ψωμιού.Το κάθε ένα από αυτά τα μωρά είναι θύμα μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Πακιστάν : Σκοτώνουν νεογέννητα και τα πετάνε.

Ο Ενβέρ Καζμί μέλος μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις βοήθειας της Εχντί, δηλώνει πως ¨Μερικές φορές κρεμάνε τα παιδιά και άλλες φορές τα σκοτώνουν μαχαιρώνοντας τα. Μερικές φορές έχουμε βρει και καμένα σώματα.

Με βάση τα στοιχεία της οργάνωσης Εχντί ο αριθμός των νεογέννητων που σκοτώθηκαν και πετάχτηκαν στο Πακιστάν πέρσι φτάνει τα 1200. Το νούμερο αυτό δείχνει μια αύξηση 200% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 Οι οικογένειες θεωρούνε αυτά τα παιδιά ως παράνομα στα πλαίσια της κουλτούρας τους για τα εξώγαμα παιδιά. Οι στατιστικές επίσης δείχνουν ότι στα 8 από τα 10 κορίτσια δεν τους επιτρέπεται η είσοδος σε δουλειές καθώς θεωρούνται δαπανηρά.

Τα νεογέννητα που βρίσκονται νεκρά είναι λίγων μόνο ημερών. Τα σώματα τους εντοπίζονται σε διάφορους σκουπιδότοπους της περιοχής του Καράτσι. Για αυτό και τα περισσότερα μπορεί να καταλήξουν σε τροφή για τα αδέσποτα. Ο Καζμί υποθέτει πως εκατοντάδες σώματα βρεφών έχουν χαθεί.

Για να μη δώσουν προίκα

Ο 83χρονος Αμπντουλσατάρ Εντί που είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης Εχντί, θεωρεί ως υπεύθυνο για αυτή τη τραγωδία το κράτος που δεν μπόρεσε για δεκαετίες να αντιμετωπίσει την φτώχεια και να διασφαλίσει εκπαίδευση, δουλειές και τις άλλες θεμελιώδεις ανάγκες.

Ο Μπαγκιασρί Ντενγκλέ-πρόεδρος του συλλόγου Plan India που βοηθά τα παιδιά, δηλώνει : ¨Βλέπουν τα κορίτσια ως μεγάλο βάρος. Καθώς τα βλέπουν ως περουσιακό στοιχείο που ανήκει σε άλλον, πιστεύουν πως αποτελούνε απώλεια χρημάτων και δεν δίνουν σημασία στην εκπαίδευση τους…Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δολοφονούνε¨.

Η οργάνωση Plan India παίρνει τα παιδιά που δεν τα δέχονται οι οικογένειες τους και προσπαθεί να τα μορφώσει και να τους βρει νέες οικογένειες.

Advertisements

One Response to ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

  1. giorgaras says:

    Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΡΕΦΩΝ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: