¨ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΟΡΚΟ¨

Εφ. Μιλλιέτ 24-7-2011

 

Μέλη των οργανώσεων Mazlum-Der και Özgür-Der συγκεντρώθηκαν μαζί με τα παιδιά τους στις 15.00 μπροστά στο ταχυδρομείο της περιοχής Φατίχ, όπου αφού διάβασαν δύο επιστολές με τα αιτήματα τους, άρχισαν να βαδίζουν προς το πάρκο Σαράτσανε φωνάζοντας τα συνθήματα ¨Δεν θέλουμε την ρατσιστική διδακτέα ύλη¨ και ¨Αρνούμαστε τον ρατσιστικό όρκο¨. Η ομάδα έφερε πανό που έγραφαν ¨Τέλος στην στρατιωτική τάξη¨, ¨Συνεχής εκπαίδευση, συνεχής εκφοβισμός¨, και ¨Ελεύθερη η μαντίλα στα σχολεία¨.

Μιλώντας εξ ονόματος αυτής της ομάδας των 300 περίπου ατόμων η Ζεχρά Τουρκμέν, άσκησε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα λέγοντας πως ¨……Το σύστημα προσπαθεί να διαμορφώσει τα παιδιά μας στα επίσημα ιδεολογικά καλούπια, χωρίς να παράσχει το δικαίωμα στην ανάπτυξη απόψεων και προσεγγίσεων που δεν συμφωνούνε με το καθεστώς. Το σύστημα στοχεύει στην ανατροφή γενεών που δεν έχουν το θάρρος να ερευνήσουν, ενώ έχει κάνει στείρο το σχολείο και στρατιωτικοποίησε τους μαθητές¨.

Η Τουρκμέν ανέφερε ότι είναι ενάντια σε αυτά, και είπε : Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη ντροπή, στον πρωτογονισμό του να υποχρεώνονται τα παιδιά μας κάθε πρωί να λένε το ρατσιστικό κείμενο του λεγόμενου όρκου που περιέχει συμβουλές ενάντιες στο δόγμα του Ισλάμ. Πρέπει επίσης να καταργηθεί το μάθημα Εθνικής Ασφάλειας ως σύμβολο της στρατιωτικής εκπαίδευσης και όχημα του στρατιωτικού ελέγχου και κηδεμονίας¨.

Μετά την ανακοίνωση τύπου μια μαθήτρια 5ης τάξης δήλωσε ότι αποτελεί καταπίεση για την ίδια να υποχρεώνεται κάθε πρωί να απαγγέλει τον όρκο.

 

 

One Response to ¨ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΟΡΚΟ¨

  1. giorgaras says:

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: