ΤΖΑΜΠΑ ΦΑΙ !

Εφ. Ζαμάν 26-7-2011

5χρονο κορίτσι πίνει γάλα βυζαίνοντας από την κατσίκα

5χρονο κορίτσι οικογένειας που έχει πολλά ζώα στην περιοχή του Τάσκαλε του Καραμάν προκαλεί έκπληξη σε όσους την βλέπουν να μιμείται τις κατσίκες του κοπαδιού και να βυζαίνει από το στήθος κατσίκας που την συνήθισε.

Χωρικοί που διαφυλλάτουν την φυσικότητα, την τοπικότητα και τον πολιτισμό τους στην περιοχή Τάσκαλε του Καραμάν, κάθε άνοιξη βγάζουν τα πρόβατα και τις κατσίκες στα οροπέδια. Κάθε χρόνο τον Απρίλιο οι γυναίκες στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας που κρατά μέχρι τον Αύγουστο , οι γυναίκες αφού ξεκουράσουν λίγο τις κατσίκες και τα πρόβατα, μετά αρχίζουν να τα αρμέγουν.

……………

Η 5χρονη Μερβέ Γκιοκτσινάρ κάθε μέρα δίπλα στην μητέρα της προσπαθεί να την βοηθήσει στην διαδικασία του αρμέγματος. Η μικρή Μερβέ βλέποντας τα μικρά ζώα να βυζαίνουν από τις μάνες τους, μετά από κάποιο διάστημα άρχισε να τα μιμείται. Μετά από κάποιες δοκιμές, τώρα πηγαίνει κάθε μέρα, γονατίζει και βυζαίνει μια κατσίκα στην οποία έδωσε το όνομα ¨Βροχή¨.

Η μικρή Μερβέ αναφέρει ότι τις πρώτες φορές που δοκίμασε δεν τα κατάφερε αλλά τελικά έμαθε να την βυζαίνει.

…………….

One Response to ΤΖΑΜΠΑ ΦΑΙ !

  1. anonymos says:

    Διαβάζοντας την παραπάνω είδηση και έχοντας κατά νου και άλλες παρόμοιες όπως το ότι πέφτουν κατά χιλιάδες οι τούρκοι από τις στέγες το καλοκαίρι απ τις ταράτσες τους ή τις χιλιάδες δολοφονίες συζύγων για λόγους τιμής (αδιαπραγμάτευτη η τιμή του τούρκου) σε συνδυασμό με την προηγούμενη είδηση του ταξιδιού της ΤΕΞ στη Φλώρινα και γενικά της ευημερίας των μειονοτικών στη Θράκη αναρωτιέμαι αν οι μουσουλμάνοι κάνουν τέτοιες συγκρίσεις στο πίσω μέρος του μυαλού τους ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: