ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ…

Εφ. Μπιρλίκ 28-7-2011

Βραβεία από την ΠΕΚΕΜ στις πρωτοπόρες γυναίκες

Η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης βράβευσε με πλακέτες τις πρωτοπόρες γυναίκες της μειονότητας. Κατ΄αυτό τον τρόπο η ΠΕΚΕΜ πραγματοποίησε μια ακόμη πρωτιά.

Η τελετή κατά την οποία η ΠΕΚΕΜ βράβευσε τις γυναίκες που στον κλάδο τους υπήρξαν πρωτοπόρες, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (GTGB) . Στην τελετή βραβεύτηκαν συνολικά 29 γυναίκες.

Οι αρμόδιοι της ΠΕΚΕΜ μαζί με τους μετέχοντες στην βραδιά βράβευσης οργάνωσαν και βραδιά τσαγιού. Στο τελευταίο μέρος της βραδιάς εμφανίστηκε το δημοφιλές τοπικό συγκρότημα ¨Σκιές Κατοίκων¨ που συζητείται όλο και πιο συχνά και με τα τραγούδια τους ομόρφυναν τη βραδιά. Τις ¨Σκιές Κατοίκων¨ συνόδεψε με την ωραία φωνή της η Τζειντά Σαφτσί από το Κόσσοβο που βρίσκεται εδώ ως μουσαφίρισα-φίλη της Ντιλάρα Σάρνιτς.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, η υποπρόξενος Μπερίν Οκούρ, ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η βοηθός του μουφτή Ξάνθης κυρία Φατμά Ιμάμ, οι σύζυγοι των μουφτήδων μας σε Ξάνθη και Κομοτηνή, η σύμβουλος της περιφέρειας Σεβγκί Σαλίμ, και πολλές γυναίκες καλεσμένες. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλλάχ. Η Περβίν Χαιρουλλάχ έκανε μια έκπληξη στην κυρία Εσίν Σάρνιτς. Η Χαιρουλλάχ ανέφερε ότι η 27η Ιουλίου δεν επελέγη τυχαία, αλλά διότι είναι τα γενέθλια της κυρίας Σάρνιτς και ήθελε έτσι να της κάνει έκπληξη. Στην τελετή η πρώτη δασκάλα η κυρία Σεμπιλέ Μπογιατζί χάρισε στην κυρία Σάρνιτς διάφορα δώρα. Aνάμεσα σε αυτά υπήρχε και φυλακτό. Διότι η κυρία Σάρνιτς από τη μέρα που ήρθε στην Δυτική Θράκη συνέχεια μέχρι τώρα ήταν μαζί με τις Δυτικοθρακιώτισες Τουρκάλες, παρήγαγε χωρίς να κουράζεται, τις οργάνωσε και προσπάθησε να φτάσει σε όλες τις γυναίκες. Για αυτό λοιπόν όπως αναφέρθηκε της χαρίστηκε αυτό το φυλακτό ως σύμβολο τύχης.

Στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς. Μίλησε για τις επιτυχίες των Δυτικοθρακιώτισων Τουρκάλων γυναικών και ανέφερε πως τα επόμενα χρόνια οι επιτυχίες αυτές θα αυξηθούνε.

Οι γυναίκες που πήραν πλακέτες ήταν οι εξής

Οι εκλεγείσες γυναίκες

Ανάμεσα σε αυτές που βραβεύτηκαν ως εκλεγείσα γυναίκα ήταν και η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Η Μουσταφάογλου ανέφερε ότι παίρνει αυτό το άρθρο στο όνομα των γυναικών του συνδυασμού αλλά και όλων των Τουρκάλων γυναικών της Δυτικής Θράκης. Την πλακέτα της την έδωσε ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος Συλλόγου- (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας) 1993

Η πρώτη γυναίκα νομαρχιακή σύμβουλος (Ροδόπης) Εμινέ Ταχσίν 1994

Η πρώτη δημοτική σύμβουλος (Κομοτηνή) Ασιμέ Χασάνογλου 1998

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας Γκιουλμπεγιάζ-Καραχασάν 2006

Η πρώτη αντινομάρχης (Ροδόπης) Σιμπέλ Μουσταφάογλου 2006

………………………

Σχόλιο : Οι καλύτερες φωτογραφίες είναι από άλλο δημοσίευμα στην διεύθυνση http://www.azinlikca.net/foto-galeri/oncu-azinlik-kadinlari-2011.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: