ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΑΛΙΤ ΕΡΕΝ

Περιοδικό Αζνλίκτσα 29-7-2011

Ο δήμαρχος Μύκης και ο σύλλογος «Πλάτανος» συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη του IRCICA και του BALMED.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα αποτελούμενη από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μύκης και από στελέχη του συλλόγου «Πλάτανος» επισκέφθηκαν τον Γενικό Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) και πρόεδρο του κέντρου βαλκανικού πολιτισμού (BALMED) Χαλίτ Ερέν στο χώρο εργασίας του στην Κωνσταντινούπολη.

 Στη συνάντηση που έλαβε χώρα το Σάββατο, 23 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία του IRCICA στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκονται στο ανάκτορο Γιλντίζ, συμμετείχαν εκπροσωπώντας το Δήμο Μύκης, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ και ο αντιδήμαρχος Μουράτ Κιοσέ, εκπροσωπώντας το σύλλογο «Πλάτανος», ο πρόεδρος του συλλόγου Τζενγκίζ Ομέρ, ο γενικός γραμματέας Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγιά, ο ταμίας, Μπιλάλ Μπουντούρ καθώς και ο Αμπντουλλάχ Τσολάκ, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

 Στις συζητήσεις συμμετείχε και ο Ομέρ Γκιουζέλγιαζιτζί, που είναι στέλεχος του κέντρου βαλκανικού πολιτισμού καθώς και του ιδρύματος Αζίζ Μαχμούντ Χιουνταγί.

 Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ομέρ Γκιουζέλγιαζιτζί, υποστήριξε φέτος με την παρουσία του, την τελετή σουννέτ που έγινε στο Δροσερό και το φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργανώθηκε από τις γυναίκες θρησκευτικούς λειτουργούς που οργανώθηκαν στα πλαίσια της εκλεγμένης Μουφτείας Ξάνθης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο Γιλντίζ, υπό την προεδρεία του Χαλίτ Ερέν, οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων κατά κύριο λόγο στη Δυτική Θράκη αλλά και στην περιοχή και τον κόσμο. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων.

Ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ απαντώντας σε ερωτήσεις του «Αζινλίκτσα» σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε: «Η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη σε μια σημαντική προσωπικότητα του τουρκοισλαμικού κόσμου».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Πλάτανος», Τζενγκίζ Ομέρ, μετά από την εν λόγω επίσκεψη, προχώρησε στις εξής δηλώσεις στην εφημερίδα «Μιλλέτ»:

«Επισκεπτόμαστε συχνά τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA, κο Χαλίτ Ερέν, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχει αναθρέψει η Δυτική Θράκη. Επωφελούμαστε από την εμπειρία και τη συσσωρευμένη γνώση του, ως πανεπιστημιακού αλλά και ως μιας προσωπικότητας παγκόσμιου βεληνεκούς, που βρίσκεται στα ηνία ενός ιδρύματος πολύ σημαντικού για τον ισλαμικό κόσμο. Να είναι καλά, δεν μας στεναχωρεί ποτέ και ως συμπολίτης μας, προσπαθεί να κάνει ό, τι περνά από το χέρι του για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είχαμε καιρό να συναντηθούμε μαζί του. Για το λόγο αυτό, και με την αφορμή κάποιων εξελίξεων που σημειώθηκαν στη Δυτική Θράκη τον τελευταίο καιρό, προγραμματίσαμε να τον επισκεφθούμε.

Ο αξιότιμος φίλος μας δήμαρχος Μύκης, κος Μουσταφά Τουκάλ, ήθελε πάντοτε να επισκεφθεί τον Χαλίτ Ερέν στο χώρο εργασίας του. Μου το είχε πει και παλιότερα αυτό. Όταν έμαθε ότι ο σύλλογος «Πλάτανος» θα πραγματοποιήσει αυτήν την επίσκεψη, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε όλοι μαζί, ως ομάδα, τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA, Χαλίτ Ερέν.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε, ανταλλάξαμε ιδέες επί σημαντικών θεμάτων. Είχαμε την ευκαιρία να καταλήξουμε σε πολύ σημαντικές εκτιμήσεις. Τα όσα συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει φθάσει σε πολύ σημαντικό σημείο, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και εκ του αποτελέσματος, το μέλλον της μειονότητας θα είναι πολύ καλύτερο από τη σημερινή της κατάσταση.

Η επόμενη περίοδος θα είναι μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για τη τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Η πίστη και η επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε ύψιστα κέρδη για την κοινωνία μας, κρατώντας την περίοδο αυτή μακριά από τα προβλήματα. Επιθυμούμε πλέον έναν ανθρώπινο κόσμο, όπου θα μπορούμε ζήσουμε φιλικά ο ένας με τον άλλον.

Σχόλιο : Πολλά ακούγονται για  χρήματα που μοιράζουν οι δύο εκ Τουρκίας ορμώμενοι στην Θράκη. Πρόπερσι τέως μειονοτικός βουλευτής είχε φτάσει να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την παρεμβατικότητα ενός εξ αυτών  στη Θράκη… 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: