MEHTER MARSI ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Εφ. Νέτγκαζέτε 7-8-2011

Εντύπωση προκάλεσε η ομάδα στρατιωτικών εμβατηρίων (mehter) στο προπύργιο των ρατσιστών το Άνβερς

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Επίδειξη από ομάδα mehter έγινε στο προπύργιο των ρατσιστών του Βελγίου, στο Άνβερς. Η ομάδα mehter του δήμου Κωνσταντινούπολης εκτός από το αυξημένο ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών κέρδισε και τον θαυμασμό των Βέλγων. Η πιο παλιά μπάντα του κόσμου συνεχίζει με τα κονσέρτα που δίνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να τραβά την προσοχή του κόσμου.

Στα εγκαίνια των ¨Βραδιών Μουσικής¨ που οργανώνονται στο Βέλγιο μετείχε και η ομάδα στρατιωτικής μουσικής από την Τουρκία. Στα πλαίσια αυτά τα μουσεία παραμένουν ανοιχτά επί τρεις μέρες, ενώ μια σειρά από συναυλίες έδωσε η ομάδα στρατιωτικής μουσικής του δήμου Κωνσταντινούπολης στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Άνβερς. Η συναυλία δόθηκε στην ιστορική πλατεία της πόλης Άνβερς που θεωρείται ότι είναι το προπύργιο των ρατσιστών. Στην συναυλία παραβρέθηκε ο πρόξενος Ντενίζ Τσακάρ και πολλοί Τούρκοι πολίτες, ενώ έντονο ενδιαφέρον έδειξαν και οι Βέλγοι. Και ενώ η συναυλία δόθηκε μπροστά στο δημαρχείο του Άνβερς, η ομάδα περιφέρθηκε και στους δρόμους της πόλης, ενώ οι Βέλγοι βλέποντας τα έγχρωμα ρούχα και τις μουσικές έβγαλαν πολλές φωτογραφίες.

 

Σχόλιο : Βρήκαμε και το σχετικό βίντεο : http://www.youtube.com/watch?v=RdFXsVACCXU     Άντε βρε να τους δούμε και στην Ελλάδα, να γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ! Μην είστε εθνικιστές βρε ! ΄Κοιτάξτε πως έγινε ¨καρντάσι¨  Ο Γιώργος με τον Ταγίπ !

Αν θέλετε τις φωτογραφίες κάντε κλικ πάνω τους για να τις δείτε με καλύτερη ανάλυση.

 

 

Σχολιάστε