ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

 Κείμενο του ιστολόγιου 16-8-2011

Δημοσιεύουμε σήμερα μετάφραση επιστολής διαμαρτυρίας που έστειλαν κάποιοι μουσουλμάνοι της Θράκης σχετικά με τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Την επιστολή την έστειλαν και σε μειονοτικές εφημερίδες αλλά ποιος τολμά να την δημοσιεύσει…. Πάντως αξίζει να πούμε ότι αν λάβουμε υπόψιν ότι σχετικά πρόσφατα παρατάθηκε η θητεία του κ. Σάρνιτς στην Κομοτηνή , προφανώς και η προϊσταμένη του αρχή δεν θεώρησε μεμπτά ή αληθινά αυτά που του καταλογίζουν.

Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας

 

Υπουργό Εξωτερικών Τουρκικής Δημοκρατίας

 

Τομέας Ελλάδας Υπουργείου Εξωτερικών

 

Κομοτηνή 25-10-2010

Κύριοι αρμόδιοι

 

Πρώτα από όλα επιθυμούμε το παρόν γραπτό μας να εκληφθεί ως ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ. Το θέμα είναι ο πρόξενος της TC στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς.

Ο πρόξενος μας από τις πρώτες μέρες που ήρθε στην Δυτική Θράκης μας ρίχνει σπόρους διχόνοιας. Χωρίζει τους ανθρώπους σε ¨δικούς μας¨ και στους ¨άλλους¨. Αυτή η κατάσταση το τελευταίο διάστημα επιταχύνθηκε και έφτασε σε διαχωρισμούς ¨οι δικοί μας¨ και ¨οι χαφιέδες, συνεργάτες των Ελλήνων¨. Όσοι δεν συμφωνούνε με τον κύριο Μουσταφά Σάρνιτς δέχονται αμέσως τη σφραγίδα του ¨χαφιέ των Ελλήνων¨. Παλιά πάνω από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης επικρεμόταν η ¨Μαύρη λίστα¨, και τώρα είναι η ¨λίστα χαφιέδων¨ χάρη στον κύριο πρόξενο μας στην Κομοτηνή.

Ο πρόξενος μας στις γενικές βουλευτικές εκλογές του 2009 στήριξε ανοικτά μόνο την υποψηφιότητα του δικηγόρου Ριτβάν Κοτζά Μουμίν, ενώ τις υπόλοιπες υποψηφιότητες όπως του Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δικηγόρου Ιλχάν Αχμέτ, του γιατρού Μουσταφά Μουσταφά και των Χουσείν Μαλκότς και Αισέλ Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη προσπάθησε να τις παρουσιάσει ως αντιτιθέμενες στα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Δηλαδή πέραν από τους 5000 που ψήφισαν τον Κοτζά Μουμίν, οι υπόλοιποι συνολικά 30.000 που ψήφισαν τους άλλους δεν αγαπάνε την Τουρκική Δημοκρατία ; Μήπως αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν κεφάλι στην Τουρκική Δημοκρατία ; Διότι με βάση τον πρόξενο μας πέραν του υποψηφίου που πρότεινε και αυτών που τον ψήφισαν, οι υπόλοιποι είναι επαναστάτες ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και φέρουν την ιδιότητα του ¨συνεργάτη των Ελλήνων¨. Πολύ κρίμα, μέχρι τώρα δεν πέρασε άλλος πρόξενος από την Κομοτηνή που να προσβάλει τόσο και να ¨αναλώνει¨ τους ανθρώπους.

…………………..

…………………….

Ο κύριος Μουσταφά Σάρνιτς έχει χάσει τον σεβασμό μέσα στην κοινότητα μας. Το ποιες είναι οι απόψεις της κοινότητας για το άτομο του μπορείτε να το βρείτε με μια ανεξάρτητη έρευνα.

…………………….

Κατ΄αυτό τον τρόπο ο κύριος Μουσταφά Σάρνιτς βλάπτει και την μειονότητα μας και ακόμη σημαντικότερο ρίχνει σκιές στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Αυτό δεν αποδεικνύει και η νότα διαμαρτυρίας που επέδωσε η Ελλάδα στην Τουρκία πριν από 1-2 εβδομάδες ; Στόχος μας δεν είναι να προσβάλουμε οποιονδήποτε. Μόνο να εκφράσουμε κάποιες αλήθειες. Πιθανότατα αυτό το γράμμα θα αγνοηθεί και θα πάει στα σκουπίδια. Εμείς όμως αισθανόμαστε ως χρέος μας κάποια πράματα που βιώνουμε στην Δυτική Θράκη, να τα λέμε στην μητέρα-πατρίδα μας.

Υποβάλλουμε τον σεβασμό μας παραμένοντας πάντα πιστοί στην μητέρα πατρίδα και αγαπώντας την καρδιακά.

 

4 Responses to ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

  1. Παράθεμα: | Join ARMY.gr

  2. Παράθεμα: Επιστολή μουσουλμάνων της Θράκης φανερώνει εθνική προδοσία | tsantiri

  3. Vassilis says:

    Για λόγους διαφάνειας θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε ολόκληρη την μετάφραση της επιστολής και όχι αποσπάσματα καθώς και την ίδια την επιστολή σε pdf ή jpg για τους τουρκόφωνους αναγνώστες σας

  4. Κωλύομαι να το κάνω διότι περιέχει προσβλητικά (ενδεχομένως αληθινά) σχόλια για πολιτικό της μειονότητας. Και χρήματα δεν υπάρχουν για δικαστήρια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: