ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Εφ. Χουριέτ 16-8-2011

Ηγέτης της Ευρώπης στους φόρους στα καύσιμα η Τουρκία

H Τουρκία είναι πρώτη στην Ε.Ε. στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και φόρος κατανάλωσης) στην βενζίνη, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης είναι δεύτερη μετά την Αγγλία.

Με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Πετρελαϊκών Βιομηχανιών (PETDER), η Τουρκία με φόρο 1,14 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης, είναι η χώρα με τους υψηλότερους φόρους στην βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Από την σκοπιά των φόρων την ακολουθούνε η Ελλάδα και η Ολλανδία με 0,99 ευρώ ανά λίτρο, η Αγγλία με 0,93 και η Γερμανία και η Αυστρία με 0,90 ανά λίτρο.

Οι φόροι που υπάρχουν ανά λίτρο βενζίνης είναι στην Δανία 0,89 ευρώ, στο Βέλγιο 0,88 ευρώ, στην Πορτογαλία 0,87 ευρώ, στην Γαλλία 0,86 ευρώ, ενώ σε Ιταλία και Ιρλανδία είναι 0,82 ευρώ

Τον χαμηλότερο φόρο ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, τον έχουν η KKTC με 0,51 ευρώ ανά λίτρο, η Βουλγαρία με 0,56, η Ρουμανία με 0,60 και η Λιθουανία με 0,61.

 

ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Στο πετρέλαιο κίνησης τον μεγαλύτερο έμμεσο φόρο μέσα στις χώρες της Ε.Ε. τον έχει η Αγγλία με 0,94 ευρώ ανά λίτρο. Ακολουθεί η Τουρκία με 0,84 ευρώ, η Αυστρία με 0,81, η Ιρλανδία με 0,71 και η Ελλάδα με 0,70.

Στο πετρέλαιο κίνησης τον χαμηλότερο έμμεσο φόρο τον έχουν το Λουξεμβούργο με 0,43, η Ισπανία με 0,49, η KKTC με 0,50 και η Βουλγαρία με 0,51 ανά λίτρο.

……….

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: