15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΒΛΟ

Εφ. Ταράφ 19-8-2011

Για 15 χρόνια μένει στον στάβλο

 Η 70χρονη Καμιλέ Γιλμάζ στο Μπίγκιολ, καθώς δεν διαθέτει σπίτι, μένει επί 15 χρόνια μαζί με την κόρη της –που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες- σε στάβλο μαζί με τα ζώα. Επενέβη ο νομάρχης που θα κάνει σπίτι για την γυναίκα.

 Ένα δράμα μητέρας-κόρης συμβαίνει στο Μπίγκιολ. Η 70χρονη και η κόρη της καθώς δεν έχουν σπίτι μένουν για 15 χρόνια σε στάβλο μαζί με τα ζώα.

Η δραματική ζωή της Καμιλέ Αλμάζ που θα μπορούσε να γίνει θέμα σε ταινία, αρχίζει από την μέρα που παντρεύτηκε. Παντρεύτηκε κάποιον που καθώς δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί-αγόρι την παντρεύτηκε ως 2η γυναίκα, αλλά κι αυτή δεν του γέννησε αγόρι, αλλά δύο κορίτσια. Και μάλιστα ένα από τα παιδιά της γεννήθηκε ως άτομο με ειδικές ανάγκες. Εκνευρισμένος ο άντρας της από αυτό, δεν κάνει τελικά επίσημο γάμο μαζί της και έτσι το ένα παιδί γράφεται πάνω του και το άλλο σε αυτήν.

………………

Με τον θάνατο του συζύγου της η ζωή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για την άτυχη γυναίκα. Πήρε τις τρεις αγελάδες που της αναλογούσαν από την κληρονομιά και βγήκε προς αναζήτηση σπιτιού. Δίπλα της και το σπαστικό κορίτσι της να μην την αφήνει καν από το χέρι. Τα σπίτια ακριβά, η Καμιλέ Αλμάζ έμεινε ξεκρέμαστη με το σπαστικό κορίτσι της και χήρα όντας της έκλεισαν όλες τις πόρτες. Ως μόνη λύση, βρήκε έναν στάβλο και εγκαταστάθηκε μέσα. Ακόμα και εκεί δίνει 100 λίρες ενοίκιο. Το πιο ωραίο μέρος του στάβλου που δεν διαθέτει ούτε μπάνιο ούτε κουζίνα, το κρατά για τις αγελάδες της. ¨Μόνη μου ελπίδα για την ζωή είναι αυτές. Πουλώντας το γάλα τους τα βγάζω πέρα. Χάρη σε αυτές κερδίζω χρήματα για το ενοίκιο του στάβλου και για τα τρόφιμα του κοριτσιού μου¨ λέει η γριά γυναίκα. Μόνη της επιθυμία να εξασφαλιστεί το μέλλον του κοριτσιού της. ¨Εγώ αύριο θα πεθάνω και θα χαθώ. Πως θα ζήσει η κόρη μου ; Αν δεν της δώσει κάποιος το φαγητό δεν μπορεί καν να φάει μόνη της. Στο τέλος θα την πετάξουν κι από το στάβλο και θα μείνει στους δρόμους¨ κραύγασε η Αλμάζ και ο πρώτος που την άκουσε ήταν ο νομάρχης του Μπίγκιολ.

Θα γίνει σπίτι για την οικογένεια

Ο Διευθυντής της Πρόνοιας της νομαρχίας Γιουνούς Μπουλμούς, ανακοίνωσε πως θα κατασκευαστεί σπίτι για την οικογένεια.

…………………….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: