ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Περιοδικό Αζινλίκτσα 23-8-2011

 Υγειονομική ασφάλιση από την Τουρκία για τους κατοίκους της Δυτικής Θράκης

O βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο γεύμα ιφτάρ που παρέθεσε σε δυτικοθρακιώτες που διαμένουν στην Τουρκία δήλωσε: «Θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».

 Ο κος Μουεζίνογλου, που κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού παρέθεσε μεμονωμένα γεύματα ιφτάρ σε δυτικοθρακιώτες από την κρατική μηχανή αλλά και από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους το προηγούμενο βράδυ παρέθεσε γεύμα ιφτάρ στους δυτικοθρακιώτες που ζουν στην Τουρκία. Ο Μουεζίνογλου παρέθεσε γεύμα ιφτάρ σε περίπου 200 συμπατριώτες του.

Ο Δρ. Χουσέμ Χατίπογλου σε ομιλία που πραγματοποίησε στα πλαίσια του ιφτάρ δήλωσε τα εξής: «Ο λαός των μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης, συναντά προβλήματα στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που του παρουσιάζονται».

Ο Χατίπογλου συνέχισε την ομιλία του, υποστηρίζοντας τη θέση περί περιέλευσης των παροχών των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων στη νομή των κατοίκων της Δυτικής Θράκης. Δήλωσε δε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει άλμα προόδου στον τομέα της υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι ο κος Μουεζίνογλου έχει συμβάλλει σημαντικά, όσον αφορά στα άλματα που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα της υγείας στη χώρα.

Ο βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΡ Μεχμέτ Μουεζίνογλου λαμβάνοντας το λόγο επ’ αυτού, δήλωσε: «Θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: