ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εφ. Νέτγκαζέτε 23-8-2011

12% αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών στην Τουρκία

Ο Τζών Κέστερ αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (OMT) είπε πως ¨Λόγω της Αραβικής άνοιξης τουρίστες που πήγαιναν στην Αφρική κατευθύνθηκαν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου και στην Τουρκία.

Ο Κέστερ σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε πως οι λαϊκές εξεγέρσεις στις Αραβικές χώρες επηρέασαν πολύ αρνητικά τον τουρισμό προς τις αφρικανικές χώρες. Ο Κέστερ δήλωσε πως ¨ Ο τουρισμός για ήλιο και θάλασσα, κατευθύνθηκε προς από τις ακτές της Β. Αφρικής στις ευρωπαϊκές ακτές και στην Τουρκία. Παραδοσιακοί τουρίστες που πήγαιναν σε Αίγυπτο, Τυνησία και Αλγερία, στράφηκαν προς τις ευρωπαϊκές ακτές και την Τουρκία.¨ . Ο Κέστερ τόνισε ότι Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία είναι οι χώρες που ελκύουν τους περισσότερους τουρίστες στην λεκάνη της μεσογείου.

 

Με βάση τα στοιχεία του ΟΜΤ την μεγαλύτερη πτώση στον τουρισμό του 2011, ανάμεσα στις χώρες όπου υπήρξε η Αραβική άνοιξη, την είχε η Αίγυπτος με 40%. Την ακολούθησε από κοντά σε πτώση η Τυνησία και ακολουθεί η Αλγερία με 11%. Κατά το έτος 2011 η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση τουριστών κατά 13%, η Τουρκία και η Κροατία 12%, και η Ισπανία 8%.

Στο μεταξύ σε δήλωση του στην εφημερίδα La Vanguardia ο Τουριστικός Οργανισμός Τουρκίας δήλωσε πως ¨Στόχος μας είναι να πετύχουμε ή να πλησιάσουμε τα 30 εκ. τουρίστες ανά έτος. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Τουρκία δεν οφείλεται μόνο στα γεγονότα της Β. Αφρικής όπως ισχύει για την Ισπανία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σταθερή μεγέθυνση. Δίπλα στην αύξηση του αριθμού των τουριστών από Γερμανία και Αγγλία, αυξάνονται πολύ και οι τουρίστες από Ρωσία¨.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: