ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Εφ. Μπιρλίκ 24-8-2011

Συμβολή του δήμου Νίλουφερ στην ελληνοτουρκική φιλία

Ο δήμος Νίλουφερ της Προύσας που επ΄ευκαιρία της 1ης Σεπτεμβρίου-Ημέρας Παγκόσμιας Ειρήνης οργανώνει συναυλίες με διάφορους καλλιτέχνες, στην φετινή του διοργάνωση στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου έδωσε την ονομασία Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ Φιλίας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Γκιόλιαζι και στο Γκιορουκλέ θα πραγματοποιηθούνε εκδηλώσεις που προάγουν την φιλία και την ειρήνη. Στο φεστιβάλ είναι καλεσμένη αντιπροσωπεία 100 ατόμων από την Ελλάδα, ενώ θα παραστούνε και άτομα των οποίων οι πρόγονοι μετανάστευσαν με την ανταλλαγή της Λοζάννης από το Γκιόλιαζι και το Γκιορουκλέ προς την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διεξαχθούνε στο Γκιόλιαζι και στο Γκιορουκλέ. Κατά την πρώτη μέρα θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κοτζαερίδη, συναυλία πολυφωνικής χορωδίας του Νίλουφερ και επίδειξη παραδοσιακών χορών από ελληνικά συγκροτήματα. Συναυλία θα δοθεί από τον Λεμάν Σαμ στην πλατεία Ιχσάνιε, με βαρύτητα κυρίως στις ελληνοτουρκικές μελωδίες.

Κατά την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κοτζαερίδη με τίτλο ¨Το δικό μου αγαπημένο Γκιορουκλέ¨. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί πομπή με την συμμετοχή τουρκικών και ελληνικών παραδοσιακών συγκροτημάτων. Το φεστιβάλ θα λήξει με συναυλία της χορωδίας του Ιδρύματος Ανταλλάξιμων Λοζάννης.

Σχόλιο : Βομβαρδίζουν καθημερινά το Β. Ιράκ. Έχουν κλειστά εδώ και χρόνια τα σύνορα με την Αρμενία. Κατέχουν παράνομα το 37% της Κύπρου. Απειλούνε την Συρία. Και κάνουν και φεστιβάλ ειρήνης….

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: