ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εφ. Μιλλιέτ 29-8-2011

Καθώς η εταιρία Γκιούλογλου-Καράκιοϊ έχει να παίρνει χρήματα από την Ελλάδα, ανοίγει καφέ. Η εταιρία Γκιούλογλου που επί 13 χρόνια εξάγει μπακλαβά στην Ελλάδα, ως λύση για τα 200 χιλ ευρώ που έχει να παίρνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που προέκυψε η οικονομική κρίση, ανοίγει για τον εισαγωγέα της ένα μαγαζί τύπου Γκιούλογλου-καφέ.

 Ο Ναντίρ Γκιουλού-ιδιοκτήτης της εταιρίας Γκιούλογλου-Καράκιοϊ περιγράφει πως ήρθαν σε συνεννόηση με τον εισαγωγέα τους για να μειωθούνε οι ζημίες που προκλήθηκαν από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα : ¨Λόγω της κρίσης οι πωλήσεις του μαγαζιού έπεσαν στο μισό. Επίσης τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος κατέστρεψαν το μαγαζί. Για αυτό μέσα σε 2 μήνες θα ανοίξουμε σε κοντινό δρόμο καφέ με 50 τραπέζια¨.

Ο Ναντίρ Γκιουλού τον οποίο οι Έλληνες επειδή παρείχε τις υπηρεσίες του στο Καράκιοι τον έλεγαν ¨Ο Γκιούλογλου του λιμανιού¨ περιγράφει πως η εισαγωγική εταιρία ¨Μπακλαβάς ΕΠΕ¨ λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισε τρία από τα μαγαζιά της. Λέει πως τα εναπομείναντα δύο πουλάνε δύο τόνους τουρκικά γλυκά τον μήνα και προσθέτει πως ¨Στόχος μου ήταν να προωθήσω τον μπακλαβά. Δεν θέλω να πούνε πως ¨Δεν έπιασε κι έφυγε¨. Συνεχίζω για την φήμη¨. Ο Γκιουλού αναφέρει πως οι πωλήσεις των μαγαζιών στην Αθήνα έπεσαν στο μισό και δηλώνει : ¨ Τώρα πουλάνε 50 κιλά μπακλαβά τη μέρα. Στόχος μας είναι ανοίγοντας το καφέ με 50 τραπέζια να κερδίσουμε νέους πελάτες. Στην δουλειά μας το κέρδος βγαίνει από τις πωλήσεις ταψιών, διαφορετικά με το να έρθει ένας στο μαγαζί και να πάρει μια μερίδα, κέρδος δεν βγαίνει ¨.

………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: