ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ

Εφ. Μπιργκιούν 30-8-2011

¨1300 Τούρκοι στρατιώτες στο Β. Ιράκ¨.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δημοσίευσε κάτι ενδιαφέρον. Το πρακτορείο στηριζόμενο σε Ιρακινές πηγές ανέφερε πως η Τουρκία έχει εγκαταστήσει 1300 στρατιώτες της στο Β. Ιράκ.

Με βάση το Ρόιτερς οι στρατιώτες αυτοί είναι εγκατεστημένοι στην επαρχία Ντουχόκ, σε πόλεις μεταξύ των οποίων και η Μπαμαρνέ 40 χλμ από τα σύνορα. Αυτά τα ¨προκεχωρημένα φυλάκια¨ είναι περιτριγυρισμένα από τείχη ανθεκτικά στα εκρηκτικά και μέσα τους υπάρχουν άρματα, φορτηγά κα θωρακισμένα οχήματα. Φρουροί σε πύργους παρατηρήσεις συνεχώς παρακολουθούνε το περιβάλλον.

Μιλώντας στο πρακτορείο ο Αμπντουλλάχ Γκανζού-μέλος της τοπικής διοίκησης είπε : ¨Κανείς δεν με ρώτησε αν αυτές οι μονάδες πρέπει να βρίσκονται ή όχι εδώ. Αυτό μοιάζει με έναν καλεσμένο που είναι στο σπίτι μου, με μισεί και μου επιτίθεται.

ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΖΑΜΑΝ

Η εφημερίδα Ζαμάν στις 19 Αυγούστου στηριζόμενη σε ¨πηγή που δεν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της ¨ έγραψε πως ενώ η Τουρκία μέχρι σήμερα στο Β. Ιράκ είχε μια μικρή δύναμη πληροφοριών και μόνο για να παρακολουθούνε τις κουρδικές δραστηριότητες, πλέον έστησε ¨επιχειρησιακά προκεχωρημένα φυλάκια¨. Η Τουρκία κατά τα τελευταία 10 χρόνια έχει περίπου 2.500 στρατιώτες στο Β. Ιράκ, και οι μισοί εξ αυτών βρίσκονται εκεί χωρίς την έγκριση της Ιρακινής κυβέρνησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: