ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ Η GÜLAFERİT ÜNSAL

Εφ. Αντιφωνητής 16-8-2011

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ Η GÜLAFERİT ÜNSAL*

Η GÜLAFERİT ÜNSAL συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2011 στη Θεσσαλονίκη και τώρα βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας την απέλασή της στη Γερμανία, όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της. Είναι Τουρκάλα και έχει τούρκικη υπηκοότητα. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες από την Τουρκία με σκοπό να κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου. Για να «προστατέψει» τον εαυτό της είχε πάνω της ένα πλαστό διαβατήριο. Εκτός από αυτό δεν είχε τίποτε άλλο που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως “παράνομο”.

Έχει κάνει αίτηση ασύλου. Στην Τουρκία ήταν ενεργή στο κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα στον κοινωνικό αγώνα. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN (συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) στην Άγκυρα. Είναι χαρακτηριστικό το δελτίο Τύπου (16-11-1996) της οργάνωσης των γονέων πολιτικών κρατουμένων (ΤΑΥΑD) πριν 15 χρόνια, όπου αναφερόταν η Ουνσάλ ως μία εκ των κρατουμένων που έκαναν τότε απεργία πείνας και όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χαϊντάρπασα της Άγκυρας, δέχθηκε την επίθεση των χωροφυλάκων μπροστά στους γιατρούς!

Η Γερμανία την κατηγορεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς ισχυρίζεται ότι είχε πολιτικές δρασεις στη Γερμανία, που στη Τουρκία έχουν τεθεί εκτός νόμου. Tα τελευταία χρόνια έχουν απελαθεί δεκάδες αγωνιστές από τη Γερμανία στην Τουρκία, ενώ πραγματοποιούνται συνεχώς δίκες εναντίον τους, πάντα με την απειλή της απέλασής τους στην Τουρκία.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά θα γίνει μόλις οι γερμανικές Αρχές ζητήσουν την έκδοσή της στην Γερμανία. Zητάμε από όλους τους φορείς, τα συνδικάτα, τα κόμματα, τις οργανώσεις και από όλον τον αλληλέγγυο κόσμο της χώρας να συμπαρασταθούν στην αγωνίστρια Γκιουλαφερίτ και να παραστούν στη δίκη της.

* Παραθέσαμε σχεδόν αυτούσια την έκκληση των συντρόφων της Ουνσάλ, με τους οποίους μας συνδέει μακρά φιλία. Ελπίζαμε σε άλλη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αλλά πραγματικά ελπίζαμε ότι μετά τη νίκη στην ακριβώς ανάλογη υπόθεση του Ταϊλάν (όπου ήμασταν και μάρτυρες υπεράσπισης), αυτές οι ελεεινές ιστορίες έκδοσης πολιτικών προσφύγων θα έληγαν. Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Διαβάσαμε την κωμικά ραμποειδή κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Άνω Πόλη για τη σύλληψη των “τρομοκρατών” και απορήσαμε: ποιος θαρρούσαν ότι θα συνελάμβαναν τα σαΐνια μας; Αναμένουμε τώρα να δούμε ποιοί καθεστωτικοί θα λάβουν θέση στο θέμα της Ουνσάλ. Αυτοί που παπαρολογούν ολημερίς για Ε/Τ φιλίες θα βγάλουν μια λέξη υπέρ της, ή μόνο τον σκασμό;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: