ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Εφ. Μπουγκιούν 28-8-2011

To πριμ του 15% θα τελειώσει τις εισαγωγές

Εντοπίστηκε ότι το γεγονός πως τα κινέζικα προϊόντα είναι κατά 15% πιο φτηνά, έχει ρίξει την Τουρκία σε κατάσταση ενδιάμεσου εισαγωγέα.

 Εντάθηκαν τα κίνητρα για εκμηδενισμό αυτού του ποσοστού. Άρχισαν να αποσαφηνίζονται τα κίνητρα που θα υπάρξουν για την υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, με στόχο την μείωση του εμπορικού ελλείμματος. Διαπιστώθηκε ότι τα εισαγόμενα από την Κίνα προϊόντα είναι μόνο 15% πιο φτηνά από αυτά που παράγονται εγχώρια. Μετά από αυτή τη διαπίστωση μέρος των κινήτρων είναι ο εκμηδενισμός αυτής της διαφοράς. Αναφέρεται ότι αυτή η διαφορά μπορεί εύκολα να κλείσει μέσω κινήτρων στο θέμα φόρων, ασφάλισης και οικοπέδων.

…………………..

Μιλώντας σχετικά με το θέμα αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως ¨Αυτή η διαφορά κόστους που πιέζει τον ντόπιο παραγωγό δεν λύνεται με μια μόνο στήριξη. Με μια μονάδα όμως από εδώ, τρεις μονάδες από εκεί, με μια σειρά από κίνητρα μπορεί εύκολα να καλυφτεί αυτό το 15%. Οι ειδικοί αναφέρουν πως αν κλεισθεί αυτή η διαφορά του 15% θα κοπούνε σε μεγάλο βαθμό οι εισαγωγές όχι μόνο από Κίνα αλλά και γενικότερα από το εξωτερικό, κάτι που θα βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς να αρχίσουν πάλι να παράγουν, αυξάνοντας έτσι και την απασχόληση.

Με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής γίνονται σκέψεις στο επίπεδο των φόρων για φόρο στα σύνορα και φόρο στην παραγωγή. Με βάση αυτόν θα τοποθετηθεί φόρος στα σύνορα στα προϊόντα που εισάγονται από χώρες εκτός Ε.Ε. με στόχο να αυξηθεί το κόστος της εισαγωγής. Στο δε επίπεδο της παραγωγής γίνονται προσπάθειες είτε για φοροαπαλλαγή είτε για μειώσεις στην φορολογία.

………….

…………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: